Žydrūnė Jankauskienė

 

Penktadinį su tarnyba Vidaus reikalų sistemoje atsisveikino ilgametis Kelių policijos darbuotojas Ričardas Vinciūnas. Dabar jau buvęs pareigūnas sako, kad traukiasi tikėdamasis rasti naują gyvenimo kelią. R.Vinciūnui ir kitiems Palangos miesto policijos komisariato pareigūnams, artėjant Policijos dienai, padėkas įteikė ir kurorto meras Šarūnas Vaitkus. Policijos komisariate profesinė šventė minėta rugsėjo 29 dieną.

 

Apdovanojimai profesinės šventės proga

 

Artėjant Policijos arba Angelų Sargų dienai Palangos policijos komisariate vykusiame šventiniame minėjime dalyvavo ne tik komisariato pareigūnai, jų vadovai, kitų miesto specialiųjų tarnybų atstovai, bet ir miesto meras Šarūnas Vaitkus, Palangos dekanas dr.Marius Venskus.  Kurorto vadovas policininkus pasveikino palangiškių ir šventojiškių vardu, padėkojo už jų įtemptą, nelengvą ir kartais nepelnytai neįvertinamą, tačiau labai reikalingą darbą. Už glaudų bendradarbiavimą užtikrinant viešąją tvarką  bei visuomenės saugumą mieste mero padėkos įteiktos Palangos miesto policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Kelių policijos grupės vyresniajam specialistui Ričardui Vinciūnui, Kriminalinės policijos skyriaus viršininkui Kęstučiui Bončkui, Kriminalinės policijos skyriaus tyrėjui Aleksandrui Koren, Viešosios policijos skyriaus patrulių būrio vyriausiajam patruliui Sauliui Maciui bei Kriminalinės policijos skyriaus tyrėjai Renatai Tiškienei. Renginio metu Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko padėkos už aktyvią visuomeninę veiklą bei pagalbą, policijos palaikymą ir bendradarbiavimą įteiktos Palangos miesto policijos komisariato policijos rėmėjams Egidijui Budginui ir Kostui Bičkūnui.

Pasveikinti pareigūnų atvyko ir koncertą jiems dovanojo Stasio Vainiūno meno mokyklos auklėtiniai, tarptautinių konkursų laureatai Mantas Leonardo Luzzi bei Algirdas Benetis, jų mokytoja Nijolė Daukšienė bei bibliotekininkė Loreta Tamoševičiūtė.

Policijos komisariato atstovė Jurgita Rinkevičienė sakė, kad apdovanojimų už darbą yra nusipelnę ir kiti pareigūnai. Tačiau šiemet policijoje profesinė šventė rengiama kiek kitaip – visi nusipelniusieji yra pagerbiami bendroje policijos ir visuomenės šventėje, kurią organizuoja apskrities vyriausiasis policijos komisariatas. „Šiemet ši šventė minima Plungėje, ten ir apdovanojami geriausieji visų apskrities policijos komisariatų pareigūnai“.

Penktadienį vykusioje apskrities policijos padalinių šventėje apdovanojimas įteiktas Palangos patrulių būrio vyriausiajam patruliui Remigijui Andrijauskui.

 

Siekia išbandyti kitokią veiklą

 

Bene didžiausią staigmeną šiųmetei Policijos dienai pateikė R.Vinciūnas, kurį daugelis palangiškių žino kaip itin aktyvų bendruomenės narį, dalyvaujantį daugelyje visuomenės renginių ir akcijų, o kai kam jis žinomas tiesiog kaip Palangos kelių policijos vadovas. Tad R.Vinciūnas ne vienerius metus buvo ir miesto Saugaus eismo komisijos narys. „Išeinu ne dėl kokių nors neigiamų aplinkybių. Vidaus reikalų tarnyboje dirbau beveik 21 metus, apie pasitraukimą pradėjau galvoti jau maždaug prieš pusmetį, — pasakoja R.Vinciūnas. – Apie savo apsisprendimą pranešiau prieš dvi savaites. Žinoma, sulaukiau vadovybės siūlymų pasilikti. Tačiau esu ne tas žmogus, kad savo žodį keisčiau. Kol kas niekam neatskleidžiu (net tarnybos kolegoms), ką ketinu veikti. Viena galiu pasakyti – nesirenku politiko kelio ir iš Palangos niekur neišvyksiu. Pirmiausiai noriu šiek tiek pailsėti, ramiai apsvarstyti tolimesnę savo veiklą. Vienas pagrindinių pasitraukimo iš tarnybos motyvų ir buvo tas, kad dar esu pakankamai jaunas, energingas ir turiu jėgų išbandyti save kitoje veikloje“.

Klaipėdoje gimęs, augęs ir ten pat policininko kelią pradėjęs R.Vinciūnas iš pradžių dirbo Apsaugos policijoje, vėliau karjerą tęsė ir baigė kaip Kelių policijos pareigūnas. Pašnekovas sako, kad būtent einamos pareigos ir lėmė tai, jog jis itin glaudžiai bendravo su visuomene, vykdė prevencinę veiklą miesto ugdymo įstaigose, atstovavo policijai Saugaus eismo komisijos darbe.

„Policijai atidaviau daug metų, natūralu, kad šiuo metu jaučiu nerimą. Juk darbas policijoje, nors ir nėra dosniai atlyginamas, suteikia stabilumą, garantijas. Ši struktūra pareigūnui yra naudinga tuo, kad dėl savo ateities jis visada gali būti ramus. Net ir prieš prasidedant struktūros reformai mes žinojome, kad nė vienas pareigūnas neliks be darbo, nebus atleistas, — kalbėjo šiandien jau buvęs pareigūnas. – Todėl su kolektyvu atsisveikinu su jauduliu, jausdamas lengvą drebuliuką, bet aukštai pakelta galva. O palangiškiams sakau, kad iš bendruomenės nesitraukiu, su ne vienu mane iki šiol pažinojusiu mes dar ne kartą susitiksime“.

 

 

R.Vinciūnas tarnavo daugiau nei dvidešimt metų

 

Palangos miesto policijos komisariato duomenimis, 1975 m. gimęs R.Vinciūnas dirbti policijoje pradėjo 1996 m. gruodžio 24 d.  Dirbo apsaugos policijoje, patrulinėje tarnyboje, viešosios tvarkos ir eismo priežiūros poskyryje, licencijavimo grupėje, magistralinių kelių priežiūros grupėje, kelių policijoje.

Tarnybą Palangos mieste pareigūnas pradėjo 2011 m. birželio 1 d.

R.Vinciūnas už darbą policijoje buvo skatintas septynis kartus: gavo keturis padėkos raštus iš Klaipėdos rajono savivaldybės ir policijos komisariato vadovybės, 2014 m. apskrities vyriausiasis policijos komisariatas įteikė pirmojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklą „Už nepriekaištingą tarnybą, 2015 m. – vardinę dovaną, o šių metų pradžioje – trečiojo laipsnio atminimo ženklą „Už ištarnautus metus“.

Teisę į valstybinę pensiją, sukakus tarnyboje ištarnautam laikui, R.Vinciūnas pelnė jau praėjusių metų gruodį.

Taip pat skaitykite: