Kristina Abromavičiūtė

 

Šeštadienį į Palangos universalioje sporto arenoje vykusias stalo teniso pirmenybes rinkosi šios sporto šakos mėgėjai. Jau ne pirmąjį kartą rengiamose varžybose dalyvaujančių tenisininkų tikslas – ne tik pademonstruoti savo meistriškumą, praleisti gerai laiką būryje bendraminčių, bet ir savo pavyzdžiu užkrėsti dar daugiau miestiečių.

 

Planuose – dar keli etapai

 

Įvykusiuose pirmenybėse iš viso dalyvavo trylika stalo teniso mėgėjų. Visi – palangiškiai. Po varžybų paaiškėjo, jog šiais metais geriausiai pasirodė ir čempionu tapo Gintautas Šlyžius. Antrąją vietą iškovojo Algirdas Toliušis, o trečiuoju tapo Ruslanas Gumenikovas. Tiesa, pasak Palangos sporto centro direktoriaus Romaldo Kazlausko, šių metų pirmenybėse dėl ligos nedalyvavo du vieni pajėgiausių stalo tenisininkai – praėjusių metų čempionas Kastytis Stasys ir Juozas Giedraitis. Visi nugalėtojai buvo apdovanoti specialiais Sporto centro įsteigtais prizais – stiklinėmis atminimo dovanomis, o dešimties dalyvių kaklus papuošė atminimo medaliai. „Gal šie prizai ir nėra labai brangūs, tačiau manome, jog žmones reikia paskatinti bent simboliniais apdovanojimais“, — sakė Sporto centro vadovas. Stalo teniso pirmenybėms teisėjavo vyriausiasis treneris Stanislovas Kašinskas. Dalyvius arenoje palaikė artimieji ir šios sporto šakos aistruoliai.

 

Treniruojasi Sporto centre

 

R. Kazlauskas sako pastebintis, jog stalo tenisu pradeda domėtis vis daugiau žmonių, tarp kurių ir jaunoji karta. „Norime, jog stalo tenisu pradėtų aktyviau domėtis dar daugiau miestelėnų. Tokias pirmenybes rengdavome vieną kartą per metus, tačiau su sportininkais pasišnekėjome, jog jų reikėtų daugiau. Tad pastarosios varžybos yra tik pirmasis etapas. Kitais metais, apie vasario mėnesį planuojame surengti antrąjį, o vėliau ir trečiąjį etapus“, — apie rengiamas varžybas pasakojo R. Kazlauskas.

Pasak pašnekovo, šios sporto šakos atstovai Sporto centre ir treniruojasi. „Pas mus arenoje yra pastatyti penki stalai. Atėjusieji susimoka nedidelį simbolinį mokestį ir žaidžia. Vieni susirenka vakarais, po darbų. Vyresnio amžiaus žmonės renkasi ir dienos metu. Kuo daugiau bus žaidžiančių, tuo daugiau atsiras ir varžybų, tokiu būdu šią sporto šaką „ištrauksime iš pogrindžio“, — šypsojosi R. Kazlauskas.

Taip pat skaitykite: