Šį sekmadienį prie Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios miestiečiai buvo kviečiami dalintis su vienišais, senais ir sunkiai galą su galu suduriančiais sergančiais senoliais. Jau dešimtus metus vykstanti „Maltiečių sriubos“ akcija sušildė ir palangiškių širdis.

 

Žvarbų ir lietingą rytą,  miesto bažnyčios šventoriuje žmonės galėjo išvysti, daugeliui jau žinomas palapines ir užuosti gardžios sriubos kvapą. Palangoje kaip ir keliasdešimtyje Lietuvos miestų „Maltiečių ordino“ savanoriai vaišino susirinkusiuosius sriuba ir taip kvietė prisidėti prie kilnios misijos – aukoti lėšas seniems bei ligotiems žmonėms.

 

Kviečia jaunus žmones

 

Šios akcijos tikslas – atkreipti Lietuvos visuomenės dėmesį į vienišų, senų bei sunkiai sergančių žmonių padėtį ir visuomenės pagalbos jiems reikalingumą. „Maltiečių sriubos“ akcija šiais metais organizuojama keturiasdešimtyje Lietuvos miestų. Tuo pačiu vyksta ir jaunimo labdaros idėjų konkursas „Idėjos padėjėjos 2016“. Jos metu skatinama prie „Maltiečių sriubos“ iniciatyvos prisijungti kuo daugiau jaunimo. „Idėjos padėjėjos“ skatina jaunus žmones savanoriauti. Maltiečiai kviečia jaunimą socialinio tinklo „Facebook“ paskiroje „Idėjos padėjėjos“ registruoti labdaringą idėją, gauti jos patvirtinimą ir įgyvendinti ją savo mieste. Surinktas lėšas bus galima skirti maltiečiams arba labdaringoms iniciatyvoms savo miesto bendruomenėse.

 

Paaukota šimtas šešiolika tūkstančių porcijų

 

„Maltiečių sriubos“ akcija vyksta nuo 2006 metų. Per praėjusius metus akcijos metu už paaukotas lėšas septyniolikoje miestų vienišiems seniems žmonėms į namus nuvežta daugiau kaip šimtas šešiolika tūkstančių porcijų šilto maisto. Tokios pagalbos sulaukia tie, kurie iš niekur kitur jos sulaukti nebesitiki. Visi žmonės, kuriems reikalinga pagalba, buvo atrinkti tariantis su miesto seniūnijos darbuotojais, šeimos gydytojais, bendruomenių nariais. Už akcijos aukas visus metus finansuojamas ir kitas projektas senjorams – socialinė priežiūra namuose. Jis šiuo metu vykdomas trylikoje miestų, kur maltiečiai lanko ir prižiūri tūkstantį keturis šimtus šešiasdešimt šešis vienišus senelius. Iš viso šiuo metu maltiečiai Lietuvoje nuolat globoja daugiau kaip du tūkstančius penkis šimtus senjorų. Akcijos globėjas – kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus.

 

„V.P.“ inf.

 

Taip pat skaitykite: