Kristina Abromavičiūtė

 

Palangos sporto arenoje įvyko neeilinis reginys, sukvietęs sportinių šokių gerbėjus iš viso pasaulio. Čia buvo surengtos Pasaulio ir Lietuvos reitingų sportinių šokių varžybos bei Lietuvos jaunimo iki 21 metų standartinių šokių čempionatas. Ant kurorto sporto arenos parketo pasirodė daugiau nei 700 šokėjų porų.

Pasiektas dalyvių rekordas

Visą praėjusio savaitgalio šeštadienį ant arenos parketo sukosi poros ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Latvijos, Estijos, Baltarusijos, Italijos, Kazachstano, Lenkijos, Rusijos, Suomijos bei Ukrainos. Vienas iš varžybų organizatorių – buvęs daugkartinis Lietuvos čempionas, o dabar Klaipėdos sportinių šokių klubo „Žingsnis“ vadovas Martynas Kūra sakė, jog rengti tokio masto varžybas Palangoje paskatino puiki infrastruktūra bei naujovių troškulys. „Džiaugėmės, kad varžybos jau žinomos ir gerai vertinamos tarp šokėjų. Tad šiais metais jų sulaukėme neįtikėtinai daug – atvyko tūkstantis du šimtai sportininkų“, — sakė M. Kūra. Pašnekovas pažymėjo, jog tai buvo pačios didžiausios varžybos Lietuvoje, pasiektas dalyvių, pademonstravusių savo meistriškumą per vieną varžybų dieną, rekordas.

Teisėjavo pusšimtis teisėjų

Anot varžybų organizatoriaus, vienos poros varžėsi dėl pasaulio, kitos – Lietuvos reitingo taškų, na, o jaunimas iki 21 metų kovojo dėl specialios Palangos miesto mero Šarūno Vaitkaus įsteigtos taurės. Jaunimo standartinių šokių grupėje šį prizą laimėjo Italijos sportininkai Marko Bodini ir Kristina Charitonovaitė, o Jaunimo Lotynų Amerikos šokių grupėje – Eugenijus Nikitinas ir Julia Khurtina. Varžybose gerai pasirodė ir Lietuvos pajūrio šokėjai iš Palangos, Klaipėdos, Gargždų bei Kretingos – jie tapo ne vienos grupės nugalėtojais bei prizininkais. „Varžybos praėjo sklandžiai, girdėjome tik gerus atsiliepimus tiek iš mūsiškių, tiek ir užsienio šokėjų bei trenerių“, — šypsojosi M. Kūra. Sportininkams teisėjavo penkiasdešimt teisėjų, dvidešimt penki iš Lietuvos ir tiek pat iš užsienio šalių. Lietuvos jaunimo iki 21 metų standartinių šokių čempionais Palangoje tapo Karol Michal Tomecki ir Domilė Šemeškevičiūtė iš Kauno.

Pirmą kartą – tiesioginė transliacija

Varžybos tapo gražia judesio ir muzikos švente tiek mažiesiems šokėjams bei jų tėveliams, tiek ir vyresniems dalyviams. „Reginį stebėjo iš tiesų didžiulis kiekis žiūrovų ir ne tik pačioje sporto arenoje, kur netrūko šio sporto šakos gerbėjų, mažiausių dalyvių atvykusių palaikyti tėvų. Pirmą kartą nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro varžybos buvo transliuojamos ir tiesiogiai internete, kur buvo ir komentuojamos. Tad ta pramoginių šokių mėgėjų dalis, kuri negalėjo atvykti, kas vyksta Palangoje galėjo stebėti tiesiog namuose per „Youtube“ kanalą ar socialinį tinklą „Facebook“. Šiais laikais tai yra itin populiaru“, — komentavo pašnekovas.

Reginį stebėję žiūrovai galėjo ne tik mėgautis gražiais šokiais, bet ir puikia muzika, kurią gyvai atliko šokių muzikos duetas „Eurovizijos“ dalyvė Gerli Padar bei DJ Maksy iš Estijos. Šokėjams pasirengti varžyboms padėjo šukuosenų meistrai iš Maskvos „Chursina Style“. „Dėkojame visiems varžybų dalyviams, jų tėveliams, taip pat ypatingai dėkojame tarptautinei varžybų teisėjų kolegijai, muzikantams iš Estijos. Žinoma, varžybos neįvyktų be rėmėjų ir pagalbininkų – ačiū visiems“, — sakė M. Kūra.

 

Kurorte vykusiuose varžybose dalyvavo rekordinis dalyvių

skaičius

Renginiu žavėtis žmonės galėjo ir tiesiogiai internetu

Taip pat skaitykite: