Kristina Abromavičiūtė

Leidžia pamilti save

Pasak būrelio vadovės Inesos Bundulienės, moksleiviai užsiėmimų metu mokėsi veidoskaitos paslapčių, tyrinėjo bruožus, kol galiausiai kilo idėja surengti parodą. „Neretai jauni žmonės stokoja pasitikėjimo savimi, ieško savęs, svarsto, kur jiems mokytis ir ką studijuoti. Tuomet yra svarbu atsižvelgti į save, savo poreikius. Būtent fizionomikos teorija leidžia pažvelgti į save kitaip, atrasti stipriąsias ir silpnąsias puses, pamatyti, kokioje srityje esi gabus“, – apie beveik tris tūkstančius metų gyvuojantį skaitymo iš veido mokslą pasakojo I. Bundulienė. Visgi, anot pašnekovės, vien žinoti savo veido reikšmes nepakanka. Tam, kad iš tiesų atrastum savo tikrąjį kelią, reikia ir suprasti, kaip jas pritaikyti realiame gyvenime. „Fizionomikos dėka galima atskleisti labai daug žmogaus bruožų, pavyzdžiui, sužinoti temperamentą, atskleisti, ar žmogus yra konfliktiškas, ar romaus būdo, leidžia įžvelgti asmenybės kūrybiškumą, intuicijos stiprumą, pasaulio matymą. Visa tai žinant, galima imtis tam tikrų konkrečių veiksmų, norint pakeisti savo gyvenimą“, – teigė I. Bundulienė.

Ketina parodą plėsti

Parodoje buvo pristatyti keturi portretai su aprašymu. Juose įamžintos keturios merginos, savanorės. „Jau dabar svarstome, kad parodą reikėtų praplėsti ir sukurti daugiau portretų. Manau, jog projektas galėtų tapti ir kasmetiniu“, – svarstė studijos „Labas, tai aš“ vadovė. Anot I. Bundulienės, svarbu, kad žmonės norėtų, būtų susidomėję. „Ne visi gali pasiryžti įsiamžinti tokiam portretui. Dažnas savo veide įžvelgia sau nepatinkančių bruožų. Visgi fizionomikos dėka į save galime pažvelgti kitu kampu. Galbūt vienoks ar kitoks bruožas, kuris mūsų netenkina, gali turėti teigiamos reikšmės, atskleisti gražias savybes“, – apie veidoskaitos prasmę kalbėjo Moksleivių klubo vadovė.

Ketvirtadienį vykusiame parodos pristatyme I. Bundulienė susirinkusiesiems smalsuoliams papasakojo apie veido tyrinėjimo metodiką, buvo pristatyti projekte dalyvavę moksleiviai. „Šią parodą eksponavome Moksleivių klubo patalpose, tačiau svarstome ją perkelti į kitą vietą, nes norime, kad parodą pamatytų daugiau žmonių“, – sakė pokalbininkė.

NUOTR.

„7“

Parodos sumanytojos I. Bundulienė ir Ž. Milišiūnaitė tikisi, jog šią idėją pavyks ir toliau plėtoti. I. Bundulienės nuotr.

„4“

Į Moksleivių klube pristatytą originalią parodą „Veido paslaptys“ susirinko nemažas būrys smalsuolių

Taip pat skaitykite: