Nuo 2014 m. veikiantis Palangos kurorto muziejus savo fonduose jau yra sukaupęs nemažai eksponatų, organizuoja įvairius renginius, kuriuose mielai lankosi palangiškiai ir miesto svečiai. Ir nors nuo pirmų savo gyvavimo dienų muziejus aktyviai įsiliejo į kultūrinį gyvenimą, vieno dalyko, leidžiančio būti pilnavertišku, jam trūksta. Tai – nuolatinės ekspozicijos, įdomiai pristatančios Palangos kraštą, jo istoriją ir čia gyvenusias bei kūrusias unikalias asmenybes. Tad jau kitąmet viloje „Anapilis“ planuojama įrengti ir visuomenei pristatyti analogų Vakarų Lietuvoje neturinčią, modernią, šiuolaikišką, interaktyvią ekspoziciją.

Praėjusį trečiadienį, gegužės 24 d., vyko pirmasis tarptautinio projekto „Palanga. Pavilosta: Jūros padiktuota istorija“ partnerių susitikimas. Šį projektą vykdo Palangos kurorto muziejus (Lietuva) ir Pavilostos savivaldybė (Latvija). Abu miestai-partneriai turi nemažai panašumų, mat jų krantus skalauja Baltijos jūra, kuri darė ir tebedaro didelę įtaką šių miestų raidai ir tradicijoms. Planuojama, kad tiek Palangos kurorto, tiek Pavilostos kraštotyros muziejuose iki kitų metų vasaros bus įrengtos interaktyvios ekspozicijos, kurių dėka muziejai taps dar patrauklesni lankytojams. Gyventojai taip pat bus pakviesti dalyvauti dviejuose konkursuose: gražiausios kultūros paveldo nuotraukos ir įdomiausio eksponato. Abiejų konkursų laureatai bus apdovanoti, o atrinktos gražiausios kultūros paveldo nuotraukos – eksponuojamos Lietuvoje ir Latvijoje. Taip pat planuojama išleisti leidinį, pristatantį Palangos kurorto muziejaus įkūrimo istoriją, kuris bus išverstas į keturias kalbas bei sukurti mobilią programėlę, skirtą pažinti Palangą ir Pavilostą. Bendras projekto biudžetas: 542 488,15 Eur, trukmė: 2017 04 01 – 2018 09 30.

Įvykusio susitikimo metu partneriai aptarė svarbiausius projekto vykdymo klausimus: buvo sudaryta projekto valdymo grupė, nustatytos pagrindinės įgyvendinimo procedūros, patvirtintas veiklų planas ir ataskaitų teikimo tvarka. Taip pat aptarta su interaktyviomis ekspozicijomis susiję klausimai, nustatytos preliminarios renginių ir susitikimų datos.

Projektą finansuoja 2014–2020 Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programa. Programą iš dalies finansuoja Europos regioninės plėtros fondas.

Projekto koordinatorė Virginija Paluckienė

NUOTR

„muziejus“

Praėjusią savaitę įvyko pirmasis tarptautinio projekto „Palanga. Pavilosta: Jūros padiktuota istorija“ partnerių susitikimas. V.Paluckienės nuotr.

 

 

 

 

 

 

 

Taip pat skaitykite: