Žydrūnė Jankauskienė

Vakar Palangos meras Šarūnas Vaitkus ir jo patarėjas Pranas Žeimys vyko į sostinę, kur pokalbiui juos pakvietė susisiekimo ministras Rokas Masiulis. Susitikimo tikslas – lapkričio 17 dieną uždaromas vienas iš dviejų pašto skyrių Palangoje. Tą pačią dieną palangiškiai pasikalbėjo ir su AB Lietuvos pašto vadovybe. Regis, kompromisas rastas.

 „Esame dėkingi ministrui R.Masiuliui už operatyvią reakciją į mūsų nusiųstą raštą. Pokalbis ministerijoje truko apie keturiasdešimt minučių: ministras išsakė savo poziciją, mes – savo, – primindamas, kad būtent pašto skyrius Klaipėdos plente yra daugiau lankomas vietos gyventojų, prie jo patogu privažiuoti automobiliu, apie vizito rezultatus pasakojo Š.Vaitkus. – Ministro R.Masiulio pozicija mus nuteikė pozityviai, nors jis ir sakė, kad pirmojo pašto patalpos reikalauja remonto, o centrinis paštas aptarnauja daugiau klientų“.

Palangiškiai iki galo grindė savo poziciją ir įrodinėjo, kad daugiabučių kvartalo, kur įkurtas pašto skyrius, gyventojai ne visada gali pasinaudoti jo teikiamomis paslaugomis dėl nepatogaus darbo laiko grafiko – pirmasis pašto skyrius veikia nuo 8 iki 17 valandos, tai yra, dirba tomis pačiomis valandomis kaip ir jo potencialūs klientai. Tuo tarpu centrinis padalinys, anot mero, labiau patrauklus vasarotojams, o šaltuoju sezonu jo darbo laikas taip pat galėtų būti koreguojamas.

Šią poziciją meras ir jo patarėjas išsakė vakar ir AB Lietuvos pašto vadovybei. „Nuvykome ten iškart po susitikimo ministerijoje. Džiugu, kad radome bendrą kalbą ir jau dabar aišku, jog sprendimas uždaryti Palangos pašto pirmąjį skyrių yra atšauktas, – neslėpdamas pasitenkinimo pasiektu rezultatu kalbėjo Š.Vaitkus. – Tačiau darbai dar nebaigti – teks ieškoti ir rasti kompromisų, kad šį pašto skyrių Klaipėdos plente išsaugotume. Šią galimybę abipusiu sutarimu turime rasti per du mėnesius“.

AB Lietuvos pašto vadovybė, anot mero, tikisi, kad Savivaldybė prisidės prie pirmojo pašto skyriaus patalpų remonto. Esą pati patalpų savininkė (AB Lietuvos paštas) tam lėšų neturi. Palangos valdininkai paaiškino ir akcinės bendrovės vadovybė tai suprato, kad kalbama apie svetimą turtą, kurio priežiūra priklauso savininkams. „Tačiau sutarėme, kad ir šiuo klausimu ieškosime kompromiso. Čia sutiko tarpusavyje derėtis abiejų institucijų teisininkai. Svarbiausia, kad pašto uždarymo istorijoje padaryta ženkli pažanga – paštas visuomenei išsaugotas“, – vakar sakė š susitikimų Vilniuje grįžtantis Š.Vaitkus.

 

Taip pat skaitykite: