Kristina Abromavičiūtė

Kiekvieną lapkričio mėnesio antradienį ir ketvirtadienį ansamblis „Mėguva“ atveria savo repeticijų užkulisius visiems besidomintiems tradicine liaudies kultūra. Palangiškiai vakarais kviečiami smagiai praleisti laiką bei susipažinti su ansambliečių veikla.

Durys atviros ištisus metus

Atvirų durų dienų tikslas – visus norinčius muzikuoti, šokti bei dainuoti pakviesti jungtis prie Palangos kultūros ir jaunimo centro folkloro ansamblio „Mėguva“ kūrybinės veiklos. Pasak ansamblio instrumentinės grupės vadovės Dianos Šeduikienės, užsiėmimai – tai viešas pakvietimas miestiečiams, kas domisi etnine kultūra, prisijungti prie veiklos.

Šią savaitę įvyko jau trys susitikimai, kurių metu buvo mokomasi kankliuoti, dainuojamos sutartinės bei smagiai šokama. Tiesa, nors svečių sulaukta ne itin daug, ansamblio nariai įsitikinę, jog tautinis menas tikrai populiarus, o kartais tam, kad ryžtis imtis tam tikros veiklos, tereikia žengti vos vieną žingsnį. Juolab, kad kolektyvo repeticijos gali tapti vienu iš užsiėmimų, praskaidrinančių tamsius ir niūrius rudens vakarus. Atvirų durų dienos vyks kiekvieną antradienį ir ketvirtadienį nuo 18 val. Ir taip visą mėnesį. Tačiau mėgstantiems tradicinę muziką, dainas ir šokius bei norintiems prisijungti prie liaudies kultūros tradicijų puoselėjimo, jos atviros ištisus metus.

Laukiami visi

„Norime atsinaujinti ir tikimės, kad prie „Mėguvos“ prisijungs daugiau miesto bendruomenės narių. Juk Kultūros ir jaunimo centro, kuriam priklauso ir ansamblis, vienas iš prioritetų – būti atviram visiems. Na, o saviveikla – tai vienas iš būdų leidžiantis ne tik turiningai praleisti laiką, bet ir keliauti, pažinti savo kraštą ir pasaulį, praplėsti akiratį ir praturtinti savo vidų“, – sakė D. Šeduikienė pridurdama, jog per metus kolektyvas aktyviai dalyvauja įvairiuose renginiuose.

Į ansamblį priimami visi. Nepaisomas nei amžiaus, nei lytis. Laukiami tiek paaugliai, jaunų šeimų nariai, tiek ir brandesnio, vyresnio amžiaus miestiečiai. Taip pat tiek moterys, tie (ir ypač) – vyrai. Prisijungiant prie „Mėguvos“ kolektyvo – svarbiausia noras. Net jei žmogus nepasitiki savo sugebėjimais ir mano esantis netalentingas, D. Šeduikienė skuba nuraminti: „Gebėjimus visuomet galima tobulinti. Jeigu žmogui šiek tiek nedrąsu ar jis mano kažko nemokantis, nereikėtų išsigąsti. Juk tam ir skirtos repeticijos, kurių metu lavinami kiekvieno kolektyvo nario įgūdžiai. Kita vertus, esame neprofesionalus kolektyvas, todėl stengiamės prisitaikyti prie kiekvieno atėjusio ir dalyvaujančio mūsų veikloje“, – paaiškina pašnekovė.

Taip pat skaitykite: