Šie, sparčiai besibaigiantys, 2017 metai Respublikos Seime buvo paskelbti Piliakalnių metais. Norėdami prisidėti prie jų pažymėjimo ir tęsdami seną Lietuvai pagražinti draugijos tradiciją žymias datas atžymėti ąžuolų ir kitų želdinių sodinimu, Palangos skyriaus nariai nusprendė papuošti kurorto viešąsias erdves ir pasodinti medžius – paminklus – ištvermės ir tvirtumo simbolius – ąžuolus.

„Išsiaiškinome, kad Palangoje yra tik vienintelis piliakalnis – Birutės kalnas. Jis stūkso uždaroje, itin gražiai tvarkomoje Birutės parko teritorijoje, – sako Lietuvai pagražinti draugijos Palangos skyriaus pirmininkė Nijolė Steponavičiūtė. – Paminint Piliakalnių metus gyvybės, jėgos ir ilgaamžiškumo simboliais – ąžuolais nutarėme papuošti itin žinomą ir mėgstamą legendinį Naglio kalną, šiaurinėje jo papėdės dalyje pasodinant du ąžuolus. Taip pat ąžuolą pasodinome Šventojoje, Kopų gatvės skverelyje prie paminklo „Kovotojų už Lietuvos laisvę istoriniams žygiams per Baltijos jūrą atminti“.

Įamžinant artėjantį Lietuvos Valstybės 100-čio jubiliejų, jo garbei draugijos valdybos nariai iškėlė iniciatyvą po du jubiliejinius atminimo ąžuolus pasodinti Meilės alėjoje Palangoje ir prie Tremtinių Kryžiaus Šventojoje. Meilės alėjoje susirinkęs gausus draugijos narių būrys po medelių sodinimo klausėsi draugijos narių Petronėlės Kasmauskienės ir Stasės Stanaitienės skaitomų eilių apie ąžuolų didingumą ir, prisidedant negausiems alėjos lankytojams, dainavo liaudies dainas apie ąžuolus.

„Dėkojame aktyviai ąžuolų sodinime dalyvavusiems palangiškiams draugijos nariams Vytautui ir Zitai Dermeikiams, Genovaitei Vėlavičienei, Antanui Raudžiui, Alpiui Šimkui, Česlavai Petkienei, Benediktui Tumavičiui ir kitiems prisidėjusiems prie ąžuolų sodinimo, – pasibaigus akcijai, kalbėjo N.Steponavičiūtė. – Dėkojame šventojiškiams, gražių sodybų šeimininkams, atskubėjusiems į ąžuolų sodinimą – Antanui ir Petronėlei Kniežoms, Romaldui Kuberlskui, Mikeliui Balčiui, Dalijai Mikalauskaitei, Edvardui Brigmanui ir Šventosios bendruomenės pirmininkui Dominykui Jurevičiui. Už sodinukų atrinkimą bei metodinę paramą dėkojame ilgametei draugijos valdybos narei, „Palangos komunalinio ūkio“ apželdinimo specialistei Gražinai Kuleševičienei“.

Lietuvai pagražinti draugijos Palangos skyriaus pirmininkė tikisi, kad „Kretingos miškų urėdijos medelyne įsigyti ąžuolų sodinukai su meile pasodinti gražiai prigis ir tvirtomis šaknimis įsitvirtins mūsų pajūrio žemėje daugelį metų primindami ateities kartoms apie mūsų tautiškumo puoselėjimą“.

„V.P.“ inf.

Taip pat skaitykite: