6 C
Palanga
Penktadienis, Balandžio 19 d. 2024 18:06
Pradžia Naujienos Aktualijos Kurortas sočiai ir trankiai atsisveikino su žiemos šalčiu: pradedama laukti pavasario

Kurortas sočiai ir trankiai atsisveikino su žiemos šalčiu: pradedama laukti pavasario

2094

Morė sunkiai užsidegė ir kurį laiką skendėjo dūmuose. „V.P.“ nuotr.

Šiandien centrinėje miesto aikštėje aidėjo muzika, netrūko pokštų, šėlionių ir linksmai nusiteikusių miestiečių. Kaip ir kasmet miesto bendruomenė trankiai šventė Užgavėnes ir vijo žiemos šalčius lauk.

Šventė mieste prasidėjo nuo 16 valandos. Pagrindinėje aikštėje, pastatytose palapinėse, miestiečius dosniai vaišino Palangos kultūros ir jaunimo centro bei Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro Kurorto verslo skyriaus bendruomenės nariai. Susirinkusieji buvo vaišinami šilta kopūstų sriuba, arbata ir, žinoma, vietoje kepamais blynais. Gardžių vaišių kvapas viliojo ne vieną miestelėną, tad norinčiųjų paskanauti patiekalų netrūko.

Gerą nuotaiką palaikė skambanti liaudiška muzika. Na, ir kaipgi be persirengėlių. Aikštėje sukiojosi ir triukšmavo velniai, meškos, čigonai, žydukai ir kitokie neaiškūs monai.

Netrukus susirinkusiųjų dėmesį atkreipė persirengėlių eisena, su kuria kartu į Centrinės aikštės vidurį buvo pargabenta kurorte, žinomo tautodailininko Lino Žulkaus dirbtuvėje, gimusi Morė.

Tradiciškai susirinkusieji stebėjo Kanapinio ir Lašininio kovą, dalyvavo virvės traukimo varžybose, o vėliau su žiema atsisveikino degančios pamėklės liepsnomis. Be to, kiekvienas norintis ant lapelio galėjo surašyti savo ydas bei įmesti į laužą. Taip buvo atsisveikinta ir su asmeninėmis nuodėmėmis.

„V.P.“ inf.

Taip pat skaitykite: