Pradžia Naujienos Aktualijos Izraelyje viešinti Palangos delegacija Eilate aptarė būsimojo skulptūrų parko planus (nuotraukos)

Izraelyje viešinti Palangos delegacija Eilate aptarė būsimojo skulptūrų parko planus (nuotraukos)

801

Palangos delegacija įsiamžino prie stendo, žyminčio Eilato draugus.”V.P.” inf.

Palangos delegacija, vadovaujama mero Šarūno Vaitkaus, vieši Izraelyje, kur dalyvauja miesto partnerio Eilato šešiasdešimt devintajame gimtadienyje. Į tolimąją šalį išskridę antradienio vakarą, palangiškiai namo sugrįš ateinantį pirmadienį.

Palangos delegacijoje, be mero, Savivaldybės administracijos vadovė Akvilė Kilijonienė, miesto Tarybos nariai Mindaugas Skritulskas, Donatas Elijošius bei kurorto vyriausias architektas Vytautas Indreika.

Palangos atstovai į Eilatą pakviesti kartu su kitais šio miesto partneriais atšvęsti šešiasdešimt devintojo gimtadienio, o taip pat dalyvauti tuo metu vykstančiame džiazo festivalyje.

Vizito programoje buvo numatytas ir dalykinis susitikimas su Eilato meru Meiru Yitzhaku Halevi. Jam įteiktos dovanos iš Palangos, tarp jų – ir naujasis Savivaldybės inicijuotas beiTurizmo informacijos centro išleistas leidinys „Žydų paveldo pėdsakais Palangoje“.

Palangiškiai padovanojo ir Savivaldybės inicijuotą leidinį „Žydų paveldo pėdsakais Palangoje“. „V.P.“ nuotr.

Miestų partnerių vadovai aptarė ir tolimesnio bendradarbiavimo planus. Palanga ketina įrengti naują skulptūrų parką, kuriame būtų visų miestų partnerių padovanoti darbai. Panašus yra įrengtas Eilate. Dabar vykstančios gimimo dienos šventės metu savo skulptūrą eilatiečiams padovanojo jų partneriai iš Meksikos Akapulko.

Naujasis miestų partnerių draugystę simbolizuojantis parkas Palangoje prasidėtų nuo Kęstučio gatvės ir Meilės alėjos sankryžos, ties kuria jau pasodintas ąžuoliukas, skirtas draugams iš kitų valstybių. Jis nusidriektų S.Dariaus ir S.Girėno gatve beipapuoštų kurorto pasididžiavimo – Birutės parko – prieigas.

Mūsų kurorto meras Š.Vaitkus su miesto partnerio vadovais aptaria būsimojo skulptūrų parko įkūrimą

Eilatas jau gamina ir savo dovaną būsimajam mūsų skulptūrų parkui.

Palangos vadovas Š.Vaitkus taip pat susitiko su Izraelio turizmo ministruYarivu Levinu, su juo taip pat aptartos bendradarbiavimo galimybės.

Su Izraelio turizmo ministru Yarivu Levinu taip pat kalbėta dėl bendradarbiavimo galimybių

Vizito metu numatyti susitikimai su Eilato miesto partnerių atstovais iš Meksikos bei Vokietijos, o taip pat dalyvavimas vaikų renginyje.

Eilato delegacija, vadovaujama mero Meiro Yitzhako Halevi, jau lankėsi Palangoje. Izrelio atstovai buvo pakviesti ir dalyvavo praėjusiųjų metų Stintų šventėje, kur, be kita ko, turėjo galimybę ne tik paragauti šios mažosios žuvelės, bet ir patys ją kepti bei vaišinti kurorto svečius.

„V.P.“ inf.

Taip pat skaitykite: