Pradžia Naujienos Aktualijos Palangos Taryboje ženklios permainos – prisaikdintas konservatoriams nuolat oponuojantis A.Jokūbauskas, įkurta nauja...

Palangos Taryboje ženklios permainos – prisaikdintas konservatoriams nuolat oponuojantis A.Jokūbauskas, įkurta nauja frakcija (papildyta nuotraukomis)

350

Šios dienos posėdyje prisaikdintas naujasis miesto Tarybos narys socialdemokratas A.Jokūbauskas ankstesnėje kadencijoje buvo itin aršus konservatorių kritikas. „V.P.“ nuotr.

Žydrūnė Jankauskienė

Šiandien Palangos savivaldybės tarybos nariai rinkosi į dar vieną šį mėnesį skubiai sušauktą posėdį. Jo darbotvarkėje buvo tik vienas klausimas. Tačiau ne mažiau svarbi buvo ir prieš posėdį vykusi naujojo nario inauguracija.

Tarybos posėdyje dalyvavo du socialdemokratai Danas Paluckas ir Aleksandras Jokūbauskas. Abu jie sėdėjo svečiams skirtose vietose. Prieš pradedant svarstyti vienintelį darbotvarkės klausimą į tribūną meras Šarūnas Vaitkus pakvietė atsistatydinantį miesto Tarybos narį D.Palucką, įteikė jam gėlių. Padėkojęs už bendrą septynerių metų darbą Taryboje, išeinantis socialdemokratas Tėvynės Sąjungos frakcijos narius pakvietė kavos puodeliui. Iškart po jo kalbėjo specialiai į Palangą iš Vilniaus atvykusi Vyriausiosios rinkimų komisijos narė Jonė Valčiukienė. Prisiekti ji pakvietė naująjį miesto Tarybos narį socialdemokratą Aleksandrą Jokūbauską.

A.Jokūbauskas, priesaiką užbaigę žodžiais „Tepadeda man Dievas“, užėmė D.Palucko vietą prie balsavimo stalo.

A.Jokūbauskas įsikurdino D.Palucko vietoje. „V.P.” nuotr.

Prisiekusiajam plojo tik vienas Tarybos narys Eimutis Židanavičius. Jis netrukus taip pat skubėjo į tą pačią tribūną ir informavo, jog įkurta opozicijos frakcija „Vieninga Palanga“. Jos pirmininku išrinktas naujasis tarybos narys A.Jokūbauskas, pavaduotoju – E.Židanavičius, nare jau yra Elena Kuznecova. „Kviečiame prisijungti ir kitus“, – iš tribūnos kalbėjo E.Židanavičius.

E.Židanavičius paskelbė, jog po trejų šios kadencijos miesto Tarybos metų įkurta opozicijos frakcija. „V.P.” nuotr.

Pakalbintas posėdžiui pasibaigus, politikas sakė, jog iš frakcijos galima tikėtis solidesnių veiksmų nei iki šiol pasisakydavo pavieniai atstovai. „Iki šiol negalėjome įkurti opozicijos dėl dabar jau pasitraukusio D.Palucko lojalumo konservatoriams. Manau, kad jo šiandienos žingsnis, kai jis kavos puodeliui pakvietė tik Tėvynės sąjungos frakcijos narius, parodo, jog šis socialdemokratas neatstovavo savo partijos interesams. A.Jokūbauskas yra kitoks – dabar rinkėjai išties pajus, jog Taryboje yra atstovaujami“, – sakė E.Židanavičius.

D.Paluckas po septynerių mietų darbo miesto Taryboje išlydėtas su gėlėmis. „V.P.” nuotr.

Priminsime, jog socialdemokratas D.Paluckas pateikė atsistatydinimo pareiškimą po to, kai išaiškėjo, jog jis galimai nuslėpė seną teistumą Italijoje.

A.Jokūbauskas politikoje nėra naujokas – jis buvo išrinktas ir dirbo praėjusioje miesto Tarybos kadencijoje. Tuomet šis socialdemokratas pasižymėjo kaip itin aršus konservatorių kritikas.

Plačiau apie šį posėdį ir politikos Palangoje naujadarą skaitykite „Vakarinės Palangos“ šeštadienio numeryje.

Taip pat skaitykite: