Josvydo Elinsko / 15 min. nuotr.

Praėjusį ketvirtadienį į Klaipėdos policiją kreipėsi maisto prekių parduotuvės, esančios Klaipėdoje, Mokyklos g., atstovai, nurodydami, kad peržiūrėjus vaizdo kamerų įrašus pastebėta, jog nuo rugpjūčio 28 d. iki rugsėjo 3 d. nežinoma mergina pavogė iš parduotuvės prekių už 421 eurą.

Tą pačią dieną Klaipėdos m. PK gautas parduotuvės atstovo pranešimas, jog Klaipėdoje, Kuosų g., darbo metu nepažįstama moteris, įėjusi į parduotuvės sandėlį, pavogė 12 butelių 0,7 litro talpos bei 20 butelių 0,5 litro brendžio „Grand Cavalier“. Bendra žala 463,68 eurų.

Penktadienį į Klaipėdos policiją kreipėsi 1964 m. gimęs vyras, kuris nurodė, kad apie 16.30 val. jam važiuojant miesto autobusu nepažįstamas vyras, išlipdamas iš autobuso, pavogė nukentėjusiajam ant kelių buvusį maišelį su telefonu. Žala 100 eurų.

Tą pačią dieną policijai pranešta, kad pasigesta Klaipėdoje, Šilutės pl., automobilių aikštelėje palikto balto „VW Transporter“. Žala 2000 eurų.

Klaipėdoje, Šilutės pl., nakvynės namuose, bendrame tualete aptiktas 1986 m. gimusio vyro lavonas. Vyras rankoje laikė švirkštą. Aplinkybės tiriamos.

Gautas maisto prekių parduotuvės atstovų pareiškimas, kad Klaipėdoje, Liepojos g., laikotariu nuo birželio 30 d. iki spalio 4 d. parduotuvės kasininkė atidėdavo pirkėjų paliktus kvitus, pagal kuriuos vėliau darydavo nepagrįstus grąžinimus. Žala 516 eurų.
Šeštadienį apie 10.45 val. Klaipėdoje, Dubysos g., autobusas „Neoplan“, vairuojamas 2000 m. gimusio vairuotojo, sukdamas priekiniu kairės pusės ratu užvažiavo ant 1954 m. gimusios pėsčiosios, stovėjusios važiuojamojoje dalyje. Moteriai ligoninėje diagnozuotas atviras rankos alkūnkaulio lūžis, dešinės pėdos trauminė amputacija, daugybiniai dešinės pėdos kaulų lūžimai.

Taip pat šeštadienį asmuo į Klaipėdos policiją atvežė sportinę kuprinę, kurioje buvo indelis su 150 ml skysčio (galimai metadonas), taip pat 19 rožinių tablečių bei polietileno lankstinukas su ruda, galimai narkotine medžiaga. Pradėtas tyrimas pagal BK 259 str.
Sekmadienį Klaipėdos m. PK užregistruotas 1982 m. gimusio vyro pareiškimas, kad apie 10.10 val. Naikupės g. pažįstamas asmuo pranešė, jog kėsinamasi pavogti jo automobilį „Volkswagen Golf“. Atėjęs prie automobilio pareiškėjas rado jame sėdintį vyriškį, kuris jau buvo sugadinęs užvedimo spynelę, o transporto priemonė jau buvo užvesta. Įvykio vietoje sulaikytas įtariamasis, gim. 1994 m., jis uždarytas į Klaipėdos apskrities VPK areštinę.
Pirmadienį Palangos pareigūnams pranešta, jog Druskininkų g. iš rūsio pavogtas dviratis „Probice MTX 400“, kurio vertė 1000 eurų.

Tą pačią dieną Klaipėdos m. PK pranešta, kad pareiškėja ketino parduoti telefoną „Iphone 8 Plus“, elektroniniu paštu tariamas pirkėjas pareiškėjai atsiuntė neva padaryto pavedimo kopiją, nurodydamas neva pervedęs 470 eurų. Pareiškėja išsiuntė minėtą telefoną į Kauną, prekė paimta, tačiau pinigai taip ir nebuvo gauti. Pradėtas sukčiavimo tyrimas.

Klaipėdos m. PK gautas uždarosios akcinės bendrovės atstovo pareiškimas, jog buvo parduotos 12 vnt. sunkvežimio padangų, kurių bendra vertė 3360 eurų. Vėliau išsiaiškinta, kad padangos užsakytos prisidengiant kito asmens vardu, kuris apie šį sandorį nieko nežinojo. Pradėtas sukčiavimo tyrimas.

„V.P.“ inf.

Taip pat skaitykite: