Klaipėdos meras V.Grubliauskas šįryt pranešė apie antrą pajūryje koronoviruso atvejį. Tai iš Danijos grįžęs jaunuolis. Kretingiškis buvo pristatytas į Klaipėdos universitetinę ligoninę, paimtas mėginys buvo teigiamas.

„Koronavirusas – ir vėlgi deja, bet jau turiu informacijos, kad į KUL atvežtas dar vienas COVID19 virusu užsikrėtęs kretingiškis. Tai jaunas studentas, kovo 10 d. parskridęs iš Danijos į Lietuvą, o iš Vilniaus jau keliavęs autobusu, tad rizikos faktorių, turint omenyje galimų kontaktų gausą, gana daug… Visuomenės Sveikatos Centras (VSC) neatidėliotinai imsis šios informacijos tikslinimo ir būtinųjų tikrinimų, nenoriu skleisti nereikalingų baimių, bet siūlau visiems itin dėmesingai sekti oficialią informaciją bei medikų nurodymus, baimei ir panikai pasiduoti nevalia, nes tai – trumpiausias kelias į chaosą.

Šiuo metu jaunuolis jaučiasi patenkinamai, linkiu jam kuo greičiau pasveikti ir grįžti į pilnavertį gyvenimą, į studijas, neabejoju, kad klaipėdiečiai medikai padarys viską, kas nuo jų priklauso, nes tai – aukščiausios klasės profesionalai”, – pranešė Klaipėdos meras V.Grubliauskas.

„V.P.” inf.

Taip pat skaitykite: