Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad ketvirtadienio rytą, atlikus tyrimus, Lietuvoje iš viso patvirtinta 290 koronaviruso atvejų. Ketvirtadienį ryte buvo nustatyta 14 naujų užsikrėtimo atvejų.

Per trečiadienio dieną ištirti 849 ėminiai. Bendrai iki šiol iš viso ištirti 4320 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso.

Apie du naujus užsikrėtimo koronavirusu atvejus ketvirtadienį rytą pranešė ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Vakar vakare V.Grubliauskas savo paskyroje feisbuke parašė, jog tirti pradedami Klaipėdos universitetinės ligoninės medikai: „KUL pirmoji Lietuvoje ėmėsi tirti savosios ligoninės medikus dėl „santykio” su COVID-19 virusu. Tiriami visi infekciniame korpuse dirbantys/kovojantys gydytojai bei slaugytojai bei dar ir iš kitų skyrių – viso virš šimto darbuotojų. Galutiniai ir patvirtinti rezultatai bus aiškūs jau rytoj, tuomet juos ir pateiksime. Jau patvirtintas ir naujojo šio klastingojo viruso tyrimų bei užsikrėtimo identifikavimo aparato „Cobas 6800 movable” skyrimas KUL ir jau šiandien prasidėjo monatvimo, pastatymo, suderinimo darbai. Kai jau jis pradės veikti, bus galima atlikti iki 30.000 tyrimų per mėnesį, reiškia ~1000 per dieną, bet svarbiausia, turėti pakankamai reagentų”.

Skaičiai Lietuvoje

Lietuvoje patvirtintų ligos atvejų – 290.

Mirusiųjų nuo koronaviruso skaičius – 4.

Pasveikusiųjų skaičius – 1.

Per vakar dieną ištirta – 849.

Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso – 4320.

NVSC duomenis pateikusių asmenų skaičius – 74887 (2020-03-20).

Sveikatos apsaugos ministerija primena, jog paveiktomis teritorijomis laikomos visos šalys. Siekiant stabdyti koronaviruso plitimą kovo 16 dieną Lietuvoje paskelbtas karantinas. Jis pratęstas iki balandžio 13 dienos. Visą naujausią informaciją, susijusią su koronavirusu, rasite pagal šią nurodą http://sam.lrv.lt/lt/naujienos/koronavirusas.

Taip pat primenama, kad Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) interneto svetainėje galima rasti informaciją apie vykdomus epidemiologinių tyrimų rezultatus ir apie koronavirusu užsikrėtusių žmonių lankytas vietas. SAM ragina žmones vadovautis medikų ir institucijų nurodymais, tai yra maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, jei yra galimybė, dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita. Pajutus ligos simptomus reikia kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

„V.P.” inf.

Taip pat skaitykite: