Tamara Zaiceva

Šiandien Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) pateikė išsamesnės informacijos dar apie vieną patvirtintą susirgimo koronavirusu atvejį, kuris sietinas su pajūriu. Nurodoma, jog Telšių rajono gyventojas, grįžęs į Lietuvą per Palangos oro uostą, vykdamas namo buvo sustojęs ir apsipirko Kretingos „Lidle”. Vakar infekcija nustatyta vienam parduotuvės darbuotojui. Šiandien po Kretingą pasklidus įvairioms kalboms, rajono meras Antanas Kalnius suskubo žmones raminti.

Šiandiens NVSC pranešė:

141. Patvirtintas 2020-03-27 (Telšių r.)

1. Asmuo kovo 14 d. grįžo į Palangos oro uostą (iš Londono apie13 val.).

2. Kovo 14 d. apie 14 val. lankėsi prekybos centre LIDL (Žemaitės al. 12, Kretinga).

3. Kovo 15 d. apie 14-15 val. lankėsi Rainių degalinėje Milda (Telšių g.2B, Rainiai Telšių r.).

4. Kovo 26 d. skambino1808 ir atvyko pasidaryti tyrimus.

Vos prieš pusvalandį Kretingos rajono savivaldybės vadovas A.Kalnius feisbuko paskyroje išpatino pranešimą, ramindamas kretingiškius.

„Šiandien masiškai kretingiškiai vieni kitiems persiuntinėja žinutes „apie užsikrėtusius Kretingos LIDL darbuotojus“. Galiu patvirtinti, kad šioje parduotuvėje dirbusiam apsaugos darbuotojui vakar buvo nustatytas koronavirusas. Tačiau parduotuvėje paskutinį kartą jis dirbo kovo 18 dieną! Duomenų, kad dar kuriam nors parduotuvės darbuotojui būtų nustatytas koronavirusas – nėra!

Kalbėjau su LIDL atstovais, kurie patikino, kad parduotuvės Kretingoje darbuotojai jaučiasi gerai, o minėtas apsaugos darbuotojas turėjo mažai kontaktų tiek su kitais darbuotojais, tiek su klientais.

Deja, bet už šią paviešintą informaciją tiek man, tiek kitiems atsakingiems asmenims gali grėsti ir rimta atsakomybė, nes pagal ją galima gana lengvai atsekti konkretaus žmogaus tapatybę. Bet, panašu, kad kito kelio šiandien ir neturėjau norint nors kiek numalšinti kilusią paniką.

jei neduok Dieve virusas neaplenktų mūsų ar mūsų artimųjų, ar norėtumėme, kad apie tai visa detali informacija pasklistų sms žinutėmis, pranešimais FB ir žiniasklaidoje???

Tikiu, kad daugelis Jūsų supranta, kad šiandien virusas Lietuvoje jau yra gana plačiai paplitęs bei vis daugiau jau registruojama ir „vietinių“ (ne tik „atvežtinių“) koronaviruso atvejų. Tad nė vienas nebegalime žinoti, ar patys nesame viruso nešiotojais. O vienintelis būdas apsisaugoti – tik GRIEŽTAS KARANTINAS! Tad nuoširdžiai prašau prieš užsiimant “raganų medžiokle”, galimai melagingos informacijos skleidimu (kurios pastaruoju metu yra apstu ir realu, kad tik daugės) pirmiau pagalvokime, kad, jei neduok Dieve virusas neaplenktų mūsų ar mūsų artimųjų, ar norėtumėme, kad apie tai visa detali informacija pasklistų sms žinutėmis, pranešimais FB ir žiniasklaidoje??? Būkime sąmoningi!”, – paragino Kretingos rajono meras.

Bendrovės „Lidl Lietuva” nuotr.