Palangos meras Šarūnas Vaitkus. Savivaldybės nuotr.

Velykų išvakarėse Palangos meras Šarūnas Vaitkus kreipiasi į kurorto gyventojus ir svečius, prašydamas jų būti drausmingais ir nerizikuoti savo bei kitų sveikata. Spausdiname visą kreipimąsi.

Gerbiami palangiškiai, kitų šalies miestų gyventojai,

artėja vienos iš gražiausių pavasario švenčių – šv. Velykos. Deja, šiais metais jos bus kitokios nei įprastai. Dėl koronaviruso pandemijos ne vienam iš mūsų teks pakeisti galbūt jau prieš keletą mėnesių sudėliotus planus ar nusistovėjusias giminės tradicijas.

Taip, šiais metais šv. Velykas daugelis iš mūsų pasitiks mažesniame nei įprastai artimųjų ratelyje. Ir nors ši mintis truputį liūdina, tai yra neišvengiama.

Kreipiuosi į kiekvieną palangiškį, kitų miestų gyventojus, tikėdamasis visų mūsų sąmoningumo – šalyje pratęstas karantino režimas, o šventinį savaitgalį bus ribojamas asmenų judėjimas tarp miestų ir miestelių. Būkime sąmoningi, jauskime atsakomybę net tik už save, bet ir tuos žmones, kuriuos labiausiai mylime – rūpinkimės vieni kitais, atsisakykime bet kokių kelionių, susibūrimų.

Mieli palangiškiai, primenu, kad karantino laikotarpiu Palangos mieste uždrausta teikti apgyvendinimo paslaugas. Visi griežtai laikykitės šios sprendimo – nepamirškite, kad net tuo atveju, jei kam nors pavyktų nuslėpti nelegalaus patalpų nuomos faktą, apgauti grėsmingojo COVID-19 nepavyks.

Todėl būkite supratingi – dėl mūsų visų, o pirmiausia – dėl Jūsų ir Jūsų artimųjų saugumo. Juk sveikata ir gyvybė neįkainojama jokiais pinigais. Vienas vienintelis sprendimas dėl nelegalios patalpų nuomos ar susitikimas su artimaisiais šiuo visiems nelengvu metu gali tapti lemtingas.

Neabejoju, jog nė vienas iš mūsų ateityje nenorėtų gyventi su nepakeliamu kaltės jausmu dėl savo neapgalvotų, lengvabūdiškų sprendimų.

Branginkime tuos žmonės, kuriuos mylime. Šiais metais per šv. Velykas atsisakykime kelionių bei susitikimų. Šįkart sutikime šventes namuose, kad kuo greičiau galėtume apkabinti tuos, kuriuos mylime ir labai branginame. Visiems linkiu gražių ir jaukių švenčių mažame pačių artimiausių žmonių būrelyje.

„V.P.” inf.

Taip pat skaitykite: