Šeštadienį Klaipėdos apskrities pareigūnai toliau budėjo postuose ir užtikrino, jog nesant būtinybei piliečiai nevažinėtų į Klaipėdos apskrities miestus ir miestelius. Daugiausia norinčių patekti buvo į Klaipėdą ir Palangą, apsisukti teko 861 vairuotojui.

Viso šeštadienį 34 apskrities postuose patikrinta apie 10 tūkst. automobilių, beveik 1000 iš jų teko apsisukti ir grįžti atgal. Neturint rimtos priežasties kelionei Klaipėdą neįleisti 795 vairuotojai (iš jų 14 dviratininkų). Postuose į uostamiestį budintys pareigūnai vakar taip pat sulaikė ir du ieškomus asmenis – vienas jų skolininkas, ieškomas antstolių, kitas slapstėsi siekdamas išvengti karinės tarnybos.

Į Palangą pareigūnai per parą neįleido 66 automobilių. „V.P.” nuotr.

Į Palangą pareigūnai per parą neįleido 66 automobilių. Paryčiais į pajūrio kurortą bandė prasmukti ir neblaivus vairuotojas – taksi automobilį vairavusiam vyrui nustatytas 0,59 prom. neblaivumas.

Per parą postuose dirbantys pareigūnai surašė 11 protokolų pagal ANK 45 str. Priminsime, kad baudos pagal šį ANK straipsnį (Veikos, sukėlusios pavojų išplisti pavojingoms ar ypač pavojingoms užkrečiamosioms ligoms, padarytos karo, nepaprastosios padėties, mobilizacijos, karantino, riboto karantino metu, taip pat susidarius ekstremaliajai situacijai ar ekstremaliajam įvykiui, jeigu ekstremalioji situacija ar ekstremalusis įvykis kelia pavojų žmonių gyvybei ar sveikatai) siekia asmenims nuo penkių šimtų iki vieno tūkstančio penkių šimtų eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo vieno tūkstančio penkių šimtų iki šešių tūkstančių eurų.

Dar 7 piliečiai, nepaklusę teisėtiems pareigūnų reikalavimams, „užsidirbo” protokolus pagal ANK 506 str. – vienas iš jų triukšmavo Skuodo patikros punkte atsisakęs pateikti dokumentus, dar vienas pilietis uostamiestyje vairavo automobilį kalbėdamas telefonu, o perspėtas pareigūnų kėlė triukšmą, konfliktavo, be pareigūnų leidimo lipo iš automobilio.

Klaipėdos rajone, Vėžaičiuose, pilnutėlis automobilis stabdomas pareigūnų nestojo, o pavijus, visi penki transporto priemonėje buvę vaikinai konfliktavo, priešinosi pareigūnams, vienas jų net kėsinosi spirti policininkui, tad visiems penkiems buvo surašyti protokolai ir už pasipriešinimą (ANK 506 str.) ir už karantino taisyklių pažeidimą (ANK 45 str.).

Neturintiems nuo penktadienio privalomų apsauginių veido kaukių, pareigūnai jas padovanojo.

Kurorto meras Šarūnas Vaitkus kartu su savanoriais pareigūnams atvežė picų. FB nuotr.

Policija taip pat pažymi, jog postuose budėję pareigūnai sulaukė ir kitokių vizitų: žmonės vežė kavos, cepelinų, dovanojo margučių. Kartu su Palangos savanoriais kurorto postuose lankėsi ir Palangos meras Šarūnas Vaitkus, jis atvežė pareigūnams Palangoje veikiančios „Joda pizza“ picerijos specialiai iškeptų picų.

Picų pareigūnams dovanojo picerija „Joda pizza”. FB nuotr.

„V.P.“ inf.

Taip pat skaitykite: