Vakar JAV pradėta masinė gamyba naujų koronaviruso tyrimų rinkinių, kurie leis nustatyti koronaviruso antikūnus turinčius žmones, įskaitant ir tuos, kurie persirgo COVID -19 be simptomų ir patys nežinojo, jog sirgo.

CNBC keliomis dienomis anksčiau pranešė, kad farmacijos įmonė „Abbott Laboratories“ paskelbė pradedanti gaminti savo trečiąjį koronaviruso antikūnų tyrimo testą.

Bendrovė žada iki birželio mėnesio pristatyti rinkai 20 milijonų naujų testų rinkinių. 4 mln. jų bus pagaminta dar šį mėnesį, o jau šią savaitę JAV vartotojus pasieks pirmasis šių rinkinių milijonas. Dalis jų atgabenta jau šiandien.

Du ankstesni „Abbott“ testai gali nustatyti, ar asmuo tyrimo metu serga COVID-19. Vienas iš jų atsako į šį klausimą per 13 minučių, antrasis turi būti nusiųstas tyrimams į laboratoriją.

Naujasis, trečiasis, testas leis ne tik nustatyti, ar asmuo šiuo metu serga, bet ir tai, ar jis sirgo COVID-19.

Infektologai  teigia, kad tokie serologiniai tyrimai yra būtini JAV ir visam pasauliui, norint sekti koronaviruso plitimą ir sukurti taktiką kovai su pandemija.

„Antikūnų tyrimas yra svarbus norint nustatyti, ar žmogus nėra užsikrėtęs virusu, – pranešime spaudai teigia „Abbott Laboratories“. – Naujasis tyrimas suteiks papildomos informacijos apie tai, kiek laiko antikūnai išlieka organizme ir ar jie išvysto imunitetą. Šios rūšies žinios galėtų padėti ir kuriant vakciną“.

„Mes ir toliau prisidėsime plėtojant ligos diagnozavimo galimybes“, – sakė bendrovės generalinis direktorius Robertas Fordas. – Aš didžiuojuosi mūsų darbuotojais, jie dirba be poilsio ištisomis paromis, kad sukurtų kuo daugiau testavimo galimybių, taip reikalingų sveikatos priežiūros darbuotojams ir ligoniams“.

 „Abbott Laboratories“ vakar išplatino pranešimą, jog pradeda testo gamybą.

„Šiandien pradedame gaminti  savo trečiąjį COVID-19 testą – laboratorinį serologinį kraujo tyrimą, skirtą nustatyti antikūnus IgG. Testas nustato, ar asmuo turėjo naują koronavirusą (COVID-19). Antikūnų tyrimas yra svarbus ir žengiant kitą žingsnį, norint sužinoti, ar kas nors anksčiau nebuvo užkrėstas.

Molekuliniai tyrimai nustato, ar asmuo šiuo metu neturi viruso, antikūnų tyrimai parodo, ar kas nors anksčiau nebuvo užkrėstas“, – rašoma pranešime.

„V.P.“ inf.

Bendrovės nuotrauka

Taip pat skaitykite: