Savivaldybėje pristatomi sanatorijos "Gradiali" plėtros planai. Savivaldybės nuotr.

Palangoje įsikūrusios sanatorijos „Gradiali“ atstovai ketvirtadienį Savivaldybėje pristatė artimiausius plėtros planus. Įgyvendinus juos, atsiras galimybė palangiškiams ir kurorto svečiams pasiūlyti daugiau gydomųjų bei sveikatinimo procedūrų.

Susitikime su „Gradiali“ atstovais dalyvavo miesto vadovai – meras Šarūnas Vaitkus, mero pavaduotojas Rimantas Antanas Mikalkėnas, Savivaldybės administracijos direktorė Akvilė Kilijonienė, Savivaldybės tarybos nariai – Ekonomikos ir finansų komiteto pirmininkas Mindaugas Skritulskas, Statybos ir miesto ūkio komiteto pirmininkas Dainius Želvys bei šio komiteto nariai – Julius Tomas Žulkus (pirmininko pavaduotojas) ir Vaidas Šimaitis, mero patarėjas Pranas Žeimys, taip pat – Savivaldybės administracijos Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vedėjas Žydrūnas Žvirblis ir miesto vyriausiasis architektas Vytautas Indreika.

Šiuo metu sanatorijoje „Gradiali“ yra 166 kambariai, maitinimo salės, nedidelis restoranas bei gydymo paslaugoms teikti skirtos patalpos – pacientams teikiamos vandens procedūros, siūlomos įvairios vonios (masažinės, vertikalios ir kt.), vyksta ir fizioterapijos seansai. Tačiau šiandieninė situacija poreikių jau nebetenkina, tad numatyta sanatorijos „Gradiali“ plėtra.

Pirmuoju darbų etapu, kuris bus realizuojamas pavasarį, panaudojant esamas virtuvės patalpas, planuojama išplėsti pirmame aukšte esančią maitinimo salę. Taip pat bus padidintas ir sanatorijoje esamų kambarių skaičius – papildomai bus įrengtas dar 101 kambarys, tarp kurių bus vienviečių, dviviečių, taip pat – apartamentų.

Antruoju etapu numatyta išplėsti pirmame aukšte esančią gydymo zoną. Planuojama įrengti 25 metrų trijų takelių plaukiojimo baseiną, pramoginius baseinus, taip pat – vertikalias vonias. Projektuojamos ir masažinės, mineralinio vandens, purvo ir kt. vonios – vonių iš viso numatyta įrengti 26. Pramoginėje zonoje atsiras ir keletas pirčių.

Įgyvendinant antrąjį etapą taip pat numatyta papildomai įrengti 173 kambarius antrajame, trečiajame ir ketvirtajame aukštuose.

Projektuotojai akcentavo, jog įgyvendinat šį sanatorijos plėtros projektą, laikomasi detaliojo plano reikalavimų, tad pastato intensyvumas ne tik nedidės, bet netgi sumažės. Numatyta, kad pastatas bus 5 aukštų.

Palangos savivaldybės inf. ir nuotr.

1 KOMENTARAS

Taip pat skaitykite: