Organizatorių nuotr.

Namų erdvės įrengimas neretai yra atidumo, kruopštumo ir pasiruošimo reikalaujantis procesas. Visos detalės privalo būti apsvarstytos: nuo grindų dangos iki užuolaidų spalvos ir raštų. Pastarosios neretai būna pasirenkamos paskubomis, taupant laiką ir manant, kad tai yra tas atributas, kuris nesukelia labai didelio skirtumo. Deja, taip tikrai nėra.

Kokios klaidos pasitaiko dažniausiai?

Įrengę kambarį, naujakuriai neretai pasirenka pirmąsias užuolaidas, kurios pasitaiko „po ranka“ ir vėliau suka galvas, kas kambaryje negerai ir „ne vietoje“, net nepamąstydami, kad tai – tiesiog prastai parinktos užuolaidos. Taigi, žemiau trumpai aptariamos pagrindinės klaidos, pasitaikančios renkantis jas:

  • Netinkamai įvertinta kambario paskirtis. Kai kurios užuolaidos gali būti pritaikytos virtuvei, jos – lengvesnės, paprastai prižiūrimos. Kitos geriau tinka miegamajam ar svetainei. Todėl pakabinus užuolaidas kambaryje, kuriam jos nėra skirtos, tikėtina, kad kažkas neduos ramybės ir atrodys ne savo vietoje. Labai svarbu įvertinti tiek audinį – jo impregnavimą, tankį, kitokį atsparumą išorės veiksniams, tiek priežiūros ypatumus.
  • Netinkamas stilius. Jei pasirinktos užuolaidos neatitinka čia jau vyraujančio kambario stiliaus, patalpose būna tiesiog nejauku. Pavyzdžiui, modernaus stiliaus namuose, kur vyrauja lengvumas ir minimalizmas, pakabintos tankios medžiagos užuolaidos kartais gali atrodyti per sunkios, tarsi slegiančios bendrą atmosferą. Net jei norite akcento, pasistenkite, kad jis nebūtų vienintelis, „iškrentantis“ iš konteksto.
  • Netinkamas ilgis. Tai taip pat daro įtaką galutiniam kambario įvaizdžiui. Netinkamai parinktas užuolaidų ilgis gali, pavyzdžiui, sumažinti ir taip nedidelį kambarį, kuriame turėtų būti siekiama vizualaus erdvumo.
  • Prastai parinkta spalva. Labai paprasta, tačiau taip pat erdvės harmoniją darkanti klaida. Derinkite maždaug 3 tos pačios ar panašios spalvos elementus. Nesirinkite tamsių užuolaidų ir taip tamsiame kambaryje – nebent būtent tokio efekto ir siekiate.
  • Neatidžiai parinktas audinys. Visų pirma, užuolaidos džiugins, jei bus paprastai prižiūrimos. Tiesiog atkreipkite dėmesį į priežiūros instrukcijas dar prieš pirkdami audinį.Antra, įvertinkite pačią medžiagą – ar konkrečiame kambaryje labiau tiktų, sakykime, linas, medvilnė, ar organza, nėriniai, ar sunkus velvetas, gobelenas?
  • Nesuderintas karnizas ir neapdairiai parinktas kabinimo būdas. Karnizas – nuostabi interjero detalė. Ji gali būti ir visai minimalistinė, ir ištaiginga, prabangi. Be to, esama ne vieno būdo užuolaidoms kabinti: juk pasvarstymų tikrai vertas klosčių kiekis, audinio pervėrimo būdas (atskiromis kilpelėmis, žiedais ar kaip kitaip).

Tai klaidos, kurias labai lengva padaryti renkantis užuolaidas skubant. Norint išvengti ilgų svarstymų ir prastų stiliaus pasirinkimų, derėtų jų vengti. Neretai suklystama ir tiesiog nedrįstant pasitarti. Domus Lumina užuolaidos pasižymi itin plačiu spalvų, stilių, audinių spektru, o patyrę konsultantai visuomet mielai padeda atrasti bei suderinti geriausiai tinkančius gaminius.

Užuolaidos, dažnai praleidžiamos pro akis, iš tiesų yra labai svarbus kambario ir visų namų elementas. Į jo paieškas įdėjus pakankamai pastangų ir pasirinkus tinkamus „partnerius“, šios langų uždangos priemonės į patalpas atneš teigiamų emocijų ir padės kurti gražius prisiminimus tobuluose namuose.

Pranešimas spaudai

Taip pat skaitykite: