Interneto nuotr.

Jonas Augulis

Pamiršote draugo gimtadienį, vestuvių metines ar kitos svarbios dienos sukaktuves? Šiais laikais suorganizuoti staigmeną tą pačią dieną – misija įmanoma. Beje, tenka pripažinti, jog kartais galutinis kūrybiškasis variantas sutinkamas geriau už bet kokias planuotas dovanas. Taigi, kaip greitai ir nepastebimai „išsisukti” iš nemalonios padėties?

1. Gėlių magija

Vienas populiariausių, paprasčiausių sprendimų tokioje situacijoje – glėbys kvapnių žiedų. Šis, pristatytas tiesiai į namus, biurą, sanatoriją ar kitas įstaigas, nustebins, privers pasijusti ypatingai. Modernios įmonės virtualiuose kataloguose siūlo ne tik gėlių įvairovę, bet ir mielus priedus. Patogiai internetu užsakomos ir skubiai pristatomos gėlės į namus Klaipėda, Kaunas, Palanga ar tai Vilnius – visai nesvarbu, tereikia greitai sureaguoti. Besidžiaugiant netikėtomis gėlėmis, tikrai nekils dvejonių apie pamirštą datą.

2. Netikėta šventinė vakarienė

Šiandien draugo gimtadienis, dovana nepasirūpinta ir, lyg to būtų maža, artėja vakaras? Kai dovaną užsakyti jau per vėlu, visuomet galima pasitelkti užburiančią skanaus maisto kelionę: nuvažiuoti su garuojančia vakariene tiesiai į namus ar surengti nedidelę iškylą namų balkone, terasoje, gamtoje. Jei brangus žmogus kitame mieste, mylimame restorane paprasta išrinkti ypatingą patiekalą į namus, o personalo paprašyti užrašyti kažką mielo, pakeliančio nuotaiką.

3. Ypatinga dėžutė

Dar vienas skubus variantas, kuris ne kartą gelbėjo pamiršusius svarbias progas – ypatinga dėžutė. Šios turinys priklausys nuo minėjimo. Pavyzdžiui, jei tai gimtadienis, galima į ją įdėti įvairiausių saldumynų, mėgstamo vyno, priminimų lapelius, kuriuose užfiksuotos smagios akimirkos, gražūs linkėjimai, pasižadėjimai, o galbūt kvietimai į kiną po atviru dangumi, virtualią meno galeriją, kitas įdomias patirtis. Šventės organizuojantys specialistai teigia, kad kartais tereikia šiek tiek kūrybos, nuoširdumo, nebijoti žaisti detalėmis.

4. Apgalvotas kuponas

Kalbant apie įdomias patirtis, situaciją gali išspręsi tinkamo kupono parinkimas. Aišku viena – paskutinę minutę nusiųstas, neapgalvotas kuponas atskleidžia visas kortas ir parodo, kad proga buvo pamiršta ar neįvertinta. Tad, jei pasirenkamas šis variantas, reikia jį gerai apsvarstyti. Verta prisiminti brangias akimirkas kartu, susipažinimo bei draugystės istoriją, svarbias bendras vietas, kito pomėgius. Išties pravers, jei kartu su dovana bus nusiunčiama ir unikali, pasirinkimą pagrindžianti žinutė.

5. Laiškas

Kebli situacija priveda prie naujų, greičiausiai, neišbandytų idėjų, pavyzdžiui, laiško. Tiek popierinis, tiek elektroninis variantas gali būti kūrybiškas ir sumanus sprendimas. Priklausomai nuo progos bei asmens, kuris sveikinamas, galima išpažinti jausmus, prisiminti draugystės akimirkas, surašyti nuoširdžius linkėjimus. Sumanu pridėti kvietimą į pasimatymą, parašyti datą, kurią „rezervuojate” jums. Taip „išlošite” laiko, spėsite kokybiškai suorganizuoti vakarienę, iškylą, kelionę ar kitą staigmeną.

Galiausiai, kaip mėgsta sakyti gyvenimo būdo guru, dažnai už pačią situaciją svarbiau yra tai, kaip mes į ją sureaguojame. Jei jau taip nutiko, kad reikia suktis iš padėties – visada galite nusiųsti įspūdingą, mėgstamiausių kvapnių žiedų puokštę su nuotaiką pakeliančiu rašteliu!

Taip pat skaitykite: