Organizatorių nuotr.

Kasmet vis įspūdingesnis Tarptautinės Aludarių dienos festivalis Klaipėdoje jau buvo tapęs privalomu aplankyti vasaros renginiu ne tik šio miesto gyventojams – geros muzikos, maisto ir alaus mėgėjai pajūryje šia proga susirinkdavo iš visų šalies kampelių. Nors paskutinįkart net 13 tūkst. dalyvių subūrusi šventė praėjusiais metais dėl saugumo sumetimų neįvyko, jos organizatoriai oficialiai skelbia – liepos 17 d. ilgai lauktas Aludarių festivalis įvyks.

Klaipėdoje Aludarių diena švenčiama jau 8 metus, todėl šis savaitgalis pajūryje daugelio lankytojų būna „rezervuotas“ gerokai iš anksto. Tiesa, pernai pandemija šiuos planus pakoregavo, tačiau po metų pertraukos Aludarių dienos festivalis oficialiai sugrįžta.

„Visi matome, kaip greitai, atlaisvėjus ribojimams, prisipildė gatvės ir lauko kavinės – žmonės išsiilgę socializacijos, barų, renginių ir tiesiog kokybiško laiko kartu. Todėl, laikantis visų tebegaliosiančių reikalavimų susibūrimams, šią vasarą vėl esame pasirengę sukurti šventinę nuotaiką ir priminti, kaip mes Klaipėdoje švenčiame Aludarių dieną“, – skelbia organizatoriai.

Kaip ir įprasta, vienos dienos festivalis vyks „Švyturys Bhouse“ teritorijoje, kurioje išdygs 3 muzikos scenos. Alternatyvios muzikos gerbėjai išgirs „Solo Ansamblio“, „Free Finga“, „Garbanoto“, „Flash Voyage“, „Baltojo Kiro“, „Planeta Polar“ ir kitų žinomų muzikantų pasirodymus. Taip pat stand-up komedijos pasirodymus surengs „Šventinis Bankuchenas“ bei Markas ir Viktoras.

Organizatorių nuotr.

Taip pat festivalyje bus galima paragauti įvairiausių pasaulio virtuvių maisto ir sudalyvauti ekskursijose po daryklą. Organizatorių teigimu, kasmet veiklų ir partnerių skaičius gerokai ūgteli, kadangi į festivalį sugrįžta vis daugiau žmonių. Todėl ir šiemet, net ir po pertraukos bei sunkiau nuspėjant lankytojų skaičių, renginio programa tikrai nenuvils.

„Pirmajame mūsų Aludarių dienos paminėjime prieš aštuonerius metus sulaukėme 6 tūkstančių dalyvių. Nuo to laiko renginį vis tobulinome, didinome veiklų ir scenų skaičių, todėl vos po kelių metų jau skaičiavome net 22 tūkst. entuziastų, atvykstančių pasiklausyti alternatyvios muzikos, paragauti alaus rūšių iš įvairiausių šalių ir pasimėgauti skirtingų pasaulio virtuvių patiekalais“, – pasakoja idėjos sumanytojai.

Nors atrodė, kad sėkmingos Aludarių dienos „formulę“ jau išdirbo, prieš dvejus metus festivalio organizatoriai nusprendė mesti sau iššūkį ir renginio kartelę dar pakelti.

„Paskutinį kartą subūrėme dar daugiau muzikantų, sugalvojome dar daugiau veiklų, pirmieji pristatėme ekologiškas daugkartinio naudojimo taures ir, užtvėrę kelias uostamiesčio gatves netgi 4 scenomis, „užkūrėme“ tikrą festivalį. Į jį atvyko net mūsų seserinių daryklų atstovai iš Niujorko, Stokholmo, Tronheimo ir Londono“, – prisimena renginio iniciatoriai.

Kad lankytojai galėtų nevaržomai pasimėgauti renginiu, jis organizuojamas savaitgalį, liepos 17 dieną. Jei ribojimai iki renginio dienos nepasikeis, festivalis bus atviras visiems dalyviams su galimybių pasu.

Pranešimas spaudai

Organizatorių nuotr.

Taip pat skaitykite: