Organizatorių nuotr.

Nors pastaraisiais metais su namų šlepetėmis praleidome kone daugiausiai laiko, ilgam su jomis atsisveikinti neteks. Taip, jūs perskaitėte teisingai – šlepečių era tęsiasi, iš namų jos keliasi į stilingiausių miestų gatves! „Pamirškite įsitikinimą, jog šlepetės – tai nuobodi namų aprangos dalis, su kuria, geriausiu atveju, galite išnešti šiukšles ar pavedžioti šunį. Šią vasarą šlepetės iš nuobodžios namų avalynės persikels į stilingiausius aprangos derinius, jeigu tinkamai pasirinksite modelius“, – teigia mados tinklaraščio „Deichmann Shoelove“ autorė Viktorija Šaulytė-Mockė ir dalinasi aktualiais patarimais: kokias šlepetes rinktis ir kaip jas derinti? 

Tenka pripažinti, kad dar visai neseniai šlepetės ir geras stilius buvo tarsi dvi priešingybės, kurios negalėdavo būti derinamos drauge. Ir visai nenuostabu – anksčiau, išgirdus žodį vasariškos šlepetės, mintyse iškildavo guminis apavas, kurį galima nešioti nebent prie baseino, sporto klubo dušuose arba studentų bendrabučiuose. Tačiau tie laikai – seniai praeityje! Šiandien šlepetės išgyvena tikrą renesansą ir pretenduoja tapti karščiausia šios vasaros avalyne.

„Šiame pandemijos pasaulyje yra dviejų tipų žmonės: tie, kurie trykšta noru vėl apsiauti aukštakulnius, ir tie, kurie oficialiai pasitraukė iš šio žaidimo ir toliau ieško komforto. Laimei, svarbiausioji šių metų vasaros batų tendencija – šlepetės – abiem pusėms gali pasiūlyti kompromisą, nes patogumas gali būti derinamas su stiliumi. Plačios ir lengvos vasarinės kelnės bei įsispiriamos šlepetės – kas gali būti patogiau? Ko gero, tai stilingiausias šios vasaros pasirinkimas“, – teigia stilistė.

Tad ką įsigyti šį sezoną, norint tapti stilinga miesto mados pažiba?

Natūralumas ir paprastumas – sezono karalius

Šį sezoną grįžta minimalizmas ir kiek daugiau nuogo kūno, todėl V. Šaulytė-Mockė kviečia atsigręžti į paprastumą, subtilumą bei patogumą.

„Šią vasarą rinkitės neiššaukiančias, tačiau lengvai prie visko priderinamas šlepetes. Stiliaus blogerės jau kurį laiką savo vaizdo siužetus kuria avėdamos būtent įsispiriamas šlepetes, nes tokiu apavu lengva sumontuoti skirtingus įvaizdžius vienu metu. Tad kodėl šiuo universalumu nepasinaudojus ir jums? Juolab, kad tokių šlepečių populiarumu niekas nedrįsta abejoti. Štai ir Angelina Jolie, kuri neseniai buvo pastebėta su tokiomis šlepetėmis, visiems puikiai įrodė šio apavo sugebėjimus sukurti rafinuotą stiliaus visumą“, – ako „Deichmann“ stilistė.

Organizatorių nuotr.

Geriausias būdas išgauti neutralų ir minimalistinį įvaizdį – rinktis neutralias spalvas. Būtent žemės tonų atspalviai suteiks subtilumo.

„Prie tokių šlepečių derinkite ir neutralias medžiagas. Lengvi audiniai, plevėsuojančios pūstos rankovės, plačios kelnės – tai svarbiausi akcentai. Be to, nepamirškite ir svarbiausio aprangos akcento – gėlių rašto. Šią vasarą gėlėtos suknelės taps būtiniausiu šlepečių derinio kompanionu“, – teigia mados tinklaraštininkė.

Lengvos spalvingos įsispiriamos šlepetės

Pažaiskime lengvą žaidimą: vandenynas ar baseinas? Vaisiniai ar grietininiai ledai? Pilka ar spalvota? Vasaros tendencijų atsakymas į pastarąjį būtų vienareikšmiškas – spalvos. Jeigu minimalizmas ir neutralūs žemės tonai ne jums, gera žinia: šį sezoną madinga ir jų priešingybė – tai ryškios spalvos. Tačiau kad ir kaip spręstumėte šį klausimų-atsakymų žaidimą, visomis progomis ir situacijomis tiks vienas pasirinkimas – paplūdimio stiliaus šlepetės.

„Šiek tiek ryškumo, šiek tiek urban stiliaus, ryškiaspalvių užrašų – ir jūs jau šios vasaros stiliaus ikona! Šioje vietoje mums į pagalbą ateina garsiosios stileivos: Kim Kardashian savo pavyzdžiu puikiai parodo, jog ryškiaspalves šlepetes galima avėti tiek paplūdimyje, tiek prabangios vakarienės metu, tinkamai priderinus aprangos kodą. Nebijokite eksperimentuoti ir tokį įvaizdį derinti prie vadinamojo tėčio stiliaus: apsmukę platūs šortai, dideli masyvūs krepšiai, lyg iš praeities nužengę saulės akiniai – štai jūsų garderobas paruoštas. Tad šią vasarą nevaržykite savęs spalvinių derinių eksperimentuose ir atiduokite duoklę patogioms šlepetėms“, – sako V. Šaulytė-Mockė.

Organizatorių nuotr.

90-ieji + šlepetės = stilingiausias vasaros pasirinkimas

Kaip ir kiti 90-ųjų tendencijose figūruojantys stiliai, taip ir kvadratinės noselės šlepetės bei įsispiriami bateliai toliau tvirtai laikosi populiariausiųjų sąraše 2021-aisiais metais.

„Kas pasakė, jog šlepetės skirtos tik nusivylusioms namų šeimininkėms? Elegantišką vasaros derinį galite užbaigti neįpareigojančiomis šlepetėmis paaukštintu padu. Klausite, ar tokia apranga gali atrodyti puošniai? Žinoma! Jau gana seniai gatvės stileivos įrodė, kad madoje vyrauja tik viena pagrindinė taisyklė: jokių taisyklių! Drąsiai eksperimentuokite miksuodamos Osubtilų elegantišką dienos įvaizdį su prabangiu vakaro prieskoniu. Satino ar šilko palaidinės pridės prabangos, o plevėsuojantys lengvo audinio sijonai sukurs koketišką įvaizdį“, – sako „Deichamnn“ atstovė.

Rūdžių spalvos ruda – tai šaltojo sezono spalva, tačiau nuo šiol ji nebėra rezervuota rudeniui/žiemai ar 90-ųjų įkvėptiems stiliams. Tai šios vasaros spalva, kuri puikiai derės prie besiplaikstančių suknelių ir plačių kelnių.

Šlepetės išgyvena tikrą renesansą ir pretenduoja tapti karščiausia šios vasaros avalyne. Organizatorių nuotr.

Pranešimas spaudai

Taip pat skaitykite: