Organizatorių nuotr.

Šį savaitgalį šimtai rotariečių su šeimomis susirinks į Palangoje vyksiančias tradicines sporto žaidynes „Rotariadą“. Jau dvidešimtą kartą rengiamoje rotariečių sporto šventėje tikimasi sulaukti arti tūkstančio dalyvių iš Lietuvos „Rotary”, „Rotaract”, „Interact” klubų bei svečių iš užsienio šalių kurių tikslas ne tik pasportuoti, bet ir paremti Lietuvos paralimpiečius.

„Mums garbė priimti tokį būrį žmonių, turinčių kilnių idėjų ir tikslų, vertinančių bendrystę ir kuriančių brandesnę, bei jautresnę visuomenę“, – vyksiančiu renginiu džiaugėsi „Rotariados” partnerės Palangos savivaldybės meras Šarūnas Vaikus.

Dvidešimtą kartą vyksiančioje šventėje, kurioje bus paisoma visų saugumo reikalavimų dėl koronaviruso, rotariečiai susirungs trylikoje skirtingų sporto rungčių, tokių kaip paplūdimio tinklinis, krepšinis, šachmatai, tenisas, biliardas, smiginis, golfas ir kitų. Varžybose bus išdalinti 27 medalių komplektai.

Į Palangą atvyks ir Lietuvos paralimpinio komiteto delegacija. Paralimpiečiai „Rotariados” dalyvius ir svečius supažindins su dviem paralimpinėmis rungtimis – rutulio stūmimu ir tinkliniu sėdint.

Nors visus vienys sportas, tačiau šventės dalyviams rengiama kur kas daugiau prasmingų pramogų: labdaros koncertas bažnyčioje, ekskursijos po Palangos kurhauzą, šokių pamokos, saulės palydos prie jūros ir kt.

„Mūsų tikslas yra ne tik sportuoti ar išsiaiškinti sportiškiausius Lietuvos „Rotary“ klubus, bet ir  puoselėti bei skatinti artimą, tvarų bendravimą ir bendradarbiavimą tarp Lietuvos ir užsienio šalių rotariečių, jų šeimų narių, organizuojant kultūros bei aktyvaus laisvalaikio šventę, tuo pačiu susipažįstant su Lietuvos miesto ir regiono, kuriame organizuojama „Rotariada”, istorija, papročiais ir tradicijomis. Ir tai darome turėdami misiją – renginio metu  surinktas lėšas skiriame sportui tarp neįgalių asmenų skatinti ir populiarinti, bendradarbiaujant su Lietuvos paralimpiniu komitetu“, – sakė Lietuvos „Rotary” apygardos 1462 valdytojas Evaldas Vaineikis.

„Rotariada” pirmąjį kartą buvo surengta 2002-aisiais Palangoje. Joje dalyvavo 7 „Rotary” klubai, kurie varžėsi trijose sporto rungtyse. Per 20 metų šventė užaugo iki masiškiausio Lietuvos „Rotary” renginio. Daugiausiai – 10 kartų „Rotariada” surengta Palangoje, 5 – Druskininkuose, po kartą – Klaipėdoje, Kaune, Panevėžyje, Šiauliuose. Šiuo metu Lietuvoje veikia 58 „Rotary” klubai, jie vienija daugiau nei 1700 narių.

Pranešimas spaudai

Taip pat skaitykite: