Interneto nuotr.

Dar nepasiskiepiję nuo COVID-19 ligos 75 metų ir vyresni Palangos miesto savivaldybės gyventojai turi galimybę tai padaryti ne tik sveikatos priežiūros įstaigose, bet ir, esant poreikiui, – savo namuose.

Palangos asmens sveikatos priežiūros įstaigų specialistai šią savaitę pradėjo pakartotinai skambinti dar nesivakcinavusiems 75 metų ir vyresniems savo pacientams. Gyventojai kviečiami pasiskiepyti nuo COVID-19 ligos, o jei neturi galimybės atvykti į sveikatos priežiūros įstaigą, galima sutarti laiką, kada mobili komanda atvyks į gyventojo namus. Gyventojai, dar nesulaukę sveikatos priežiūros įstaigos atstovo skambučio su tokiu siūlymu, gali ir patys telefonu kreiptis į savo šeimos gydytoją bei išsakyti pageidavimą, arba registruotis skiepui tel.1808.

Siekdama kuo greičiau paskiepyti 75 metų amžiaus ir vyresnius Lietuvos gyventojus bei maksimaliai apsaugoti juos nuo sunkių ligos formų ar mirties, Sveikatos apsaugos ministerija kviečia visas šalies savivaldybes susitelkti ir ateinančias dvi savaites, nuo spalio 4 d. iki spalio 17 d., turimus pajėgumus nukreipti į aktyvų vyresnio amžiaus gyventojų skiepijimą jų namuose.

Imtis iniciatyvos skiepyti vyresnio amžiaus gyventojus jų namuose Sveikatos apsaugos ministerija ragina atsižvelgdama į tai, kad sparčiai auga sergamumo rodikliai dėl Delta atmainos dominavimo, rudens ir žiemos sezonų ypatumų, didesnių ir dažnesnių žmonių susibūrimų uždarose patalpose.

„Valdydami COVID-19 ligos plitimą, turime geriausią įrankį – vakciną. Deja, šiuo metu susiduriame su iššūkiu – mažėjančiais gyventojų vakcinacijos tempais. Ypatingą nerimą kelia 75 metų amžiaus ir vyresnių gyventojų grupės nepakankamas imunizacijos lygis. Ši grupė yra viena pažeidžiamiausių, tarp mirusiųjų nuo COVID-19 ligos 75 m. ir vyresni gyventojai sudaro daugiau nei 80 proc.“, – teigia sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Pasak ministro, šeimos gydytojų ir jų komandos narių dėmesys gyventojams, patarimai dėl vakcinacijos ir atsakymai į rūpimus klausimus yra svariausi argumentai, priimant sprendimą dėl skiepijimosi. Ministras pabrėžia, kad bendruomenių slaugytojai taip pat turi glaudų ryšį ir užtarnautą gyventojų pasitikėjimą, tad skatina ir bendruomenių slaugytojus įtraukti į vakcinacijos namuose procesą. Tvirtinami ir didesni įkainiai už paskiepytus gyventojus: skiepijant namuose ar socialinės globos įstaigose darbo dienomis – 12,49 euro, poilsio ir švenčių dienomis – 24,66 euro.

Sveikatos apsaugos ministerijos ir Palangos savivaldybės inf.

Taip pat skaitykite: