"Vakarinės Palangos" nuotr.

Vilniaus apygardos administracinis teismas šiandien pranešė,kad, išnagrinėjęs pareiškėjos – Palangos miesto savivaldybės administracijos – skundą, nusprendė sumažinti jai Konkurencijos tarybos skirtą baudą nuo 33 750  iki 22 500 eurų.

Kaip pranešama, Konkurencijos taryba 2021 m. liepos 13 d. priėmė nutarimą, kuriuo savivaldybei skyrė 33 750 eurų baudą už Konkurencijos įstatymo nuostatų pažeidimą, nes sudarė vidaus sandorį su UAB „Palangos komunalinis ūkis“ ir įpareigojo teikti savivaldybės pastato administravimo ir inžinerinių sistemų priežiūros paslaugas; pastatų, inžinerinių statinių lokalizavimo, atstatymo, remonto, griovimo ir kitus darbus bei paslaugas, nepatvirtintas savivaldybės įkainiuose; statinio projektavimo paslaugas.

Palangos miesto savivaldybė prašė jai skirtą baudą panaikinti arba sumažinti.

Teismas, išnagrinėjęs administracinę bylą, konstatavo, kad Konkurencijos taryba nepagrįstai nusprendė skirti tokio dydžio baudą, atsižvelgdama, kad konkurencija būtų ribojama maksimaliai 5 metus. Iš tiesų sutartis su UAB „Palangos komunalinis ūkis“ buvo sudaryta 2018 m. gruodį iki 2022 m. sausio 1 d. su galimybe ją pratęsti dar du kartus po vienus metus. Sutartis buvo nutraukta 2021 m. spalio mėnesį po Konkurencijos tarybos pradėto tyrimo.

Teismo nuomone, nors galimybė pratęsti sutartį egzistavo, tačiau nagrinėjamu atveju būtina įvertinti tai, kad realiai pažeidimas truko 2,5 metų, be to, pareiškėja, teikdama paaiškinimus Konkurencijos tarybai, nurodė, kad rengs sprendimo pakeitimo projektą tiek, kiek yra nustatytas pažeidimas, o tai, teismo įsitikinimu, paneigia atsakovės argumentus, jog pareiškėja siekė apriboti konkurenciją maksimaliai 5 metus. Todėl, atsižvelgdamas į pažeidimo trukmę, teismas sumažino Palangos miesto savivaldybei skirtą baudą.

Šis sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

„Vakarinės Palangos” inf.

Taip pat skaitykite: