"Vakarinės Palangos" nuotr.

Šiandien jau visai netrukus palangiškių ir miesto svečių laukia įspūdingas kalėdinės eglės įžiebimo šou prie Palangos kurhauzo. Šventojoje žaliaskarė šventinį laikotarpį pradės rytoj.

Kaip ir praėjusiais metais Palangos kalėdinė eglė bus padabinta šalia naujai rekonstruotos medinės kurhauzo dalies. Gruodžio 3 d. 18 val. visi, maži ir dideli, įspūdingu šviesų, animacijos ir muzikos šou įžiebsime žaliaskarę ir paruošime mintis šventiniam laikotarpiui.

Nors eglės įžiebimo renginio siužetas paliekamas paslapty, organizatoriai teigia, jog šventinė šviesos ir spalvų gausa privers nusišypsoti net didžiausią paniurėlį, o atlikėjų dovanojama muzika ne tik džiugins, bet ir šildys.

Žinoma, centrinė šventės figūra – eglė, o jos fone – kaip feniksas atgijęs Palangos kurhauzas.

Kaip praneša portalas „Delfi”, anot organizatorių, šventės metu daug dėmesio skirta tam, kad Palanga mini šimtą metų, kaip ji buvo grąžinta Lietuvai.

„Bus didžiulis laikrodis ir suksime kas 25 metus tuos keturis periodus, bus didžiulis ekranas ir atvykę į eglės įžiebimą žmonės matys visą tą veiksmą ekrane. Stebėti renginį žmonės galės tiek stovėdami lauke, tiek prie kompiuterių ekranų namuose. Ta trumpa kelionė per šimtmetį bus su dainomis”, – „Delfi” pasakojo Palangos kultūros ir jaunimo centras vadovė Vida Petrauskienė.

Renginys vyks apie 30 minučių. Jo metu dalyvaus Palangos atlikėjai – Paulina Skrabytė, Kristupas Kerulis, Palangos kamerinis choras. Svečiuosis Violeta ir Vilius Tarasovai, kurie tą kulminacinį momentą sudainuos dainą „Kalėdos jau čia“.

„Deja, vis dar varžo ribojimai, tad negalime pilnai išpildyto to, ką norėtumėm, tad akcentuojame šviesą, muziką ir instaliacijas ant Kurhauzo. Renginį papuoš ir „Vetrungės“ šokėjos“, – portalui „Delfi” pasakojo Palangos kultūros ir jaunimo centras vadovė Vida Petrauskienė.

Rytoj, gruodžio 4 d., 18 val. ir Šventosios centrinėje aikštėje bus įžiebta eglutė. Bendruomenės ir kurorto svečių laukia jauki muzikinė programa skirta visai šeimai, kurios pabaigoje kartu su eglutės įžiebimu danguje nušvis ir įspūdingas fejerverkas.

Tiesioginę Palangos eglės įžiebimo šventės transliaciją galite mayti čia:

Taip pat skaitykite: