"Vakarinės Palangos" koliažas. Panaudotos "Vakarinės Palangos" ir top2022.net nuotr.

Naujųjų metų grožis tikrai įneša į namus stebuklingos energijos, kaip kitaip paaiškinti šį džiaugsmo jausmą, kurį patiria ir vaikai, ir suaugusieji. Kalėdų eglutės puošimo procesas labai suartina šeimas, suteikia šventės jausmą, sukuria neįtikėtiną jaukią atmosferą namuose. Kaip papuošti Kalėdų eglutę Naujiesiems 2022 metams, kokiu stiliumi ir spalvų schema pasirinkti žaislus, kokia yra šios žiemos tendencija, kuomet pasitinkame Juodąjį vandens tigrą ir jam skirtus metus?

Kur geriausia pastatyti eglutę?
Svarbu, kurioje patalpos vietoje pastatysite savo eglutę. top2022.net nuotr.

Paprastai kiekvienuose namuose yra tam tikra vieta, kur yra koncentruojamas Naujųjų Metų grožis. Kai kurios šeimos puošia kieme augančią eglutę. Nepaisant to, pagal senovės kinų mokymą apie Feng Shui, kiekviena namo vieta turi savo energiją. Todėl Kalėdų eglutė taip pat gali pritraukti tai, ko norite, jei ją pastatysite reikiamoje vietoje:

  • Jei tau svarbiausia sveikata, tada geriausia Naujųjų metų grožį pastatyti pačiame patalpos centre, kur yra visa gyvybės energija.
  • Jei svarbu šeimos harmonija ir supratimas, eglutei tinkamiausios patalpos rytų dalys.
  • Svarbu gauti pripažinimas visuomenėje – statykite medį pietinėje dalyje.
  • Jei 2022 metais norite sulaukti sėkmės ir pakilti karjeros laiptais, pagrindinę šventės herojė turi būti šiaurinėje pusėje.
  • Nunešę ją į vakarų pusę galite ateinančiais metais tikėtis harmoningų meilės santykių.

Jei didelei eglutei nepakanka vietos, bet vis dėlto norite įsiklausyti į senovės kinų rekomendacijas, tuomet atitinkamoje būsto pudėje ant palangės, lentynos ar ant šventinio stalo padėkite mažą gyvą eglutę ar pamerkite eglės šakas.

Pasirinkite spalvų schemą

Pasitinkant Naujuosius Mėlynojo Tigro metus labai svarbu pasirinkti tinkamą spalvų schemą eglutei dekoruoti. Žinoma, galite ant medelio sukabinti visus savo turimus žaislus, tačiau norintiems sukurti tikrą šventę ir pasipuošti stilingai, reikia žinoti keletą rekomendacijų. Geriausia pabrėžti pagrindines dekoro spalvas ir eglutės papuošimo pasirinkimą.

Apsvarstykite faktą, kad 2022 metai yra Tigro metai, o šis gyvūnas nemėgsta ryškių ir margų spalvų, tad geriau atsisakyti klasikinės Naujųjų metų raudonos spalvos. Įspūdingai atrodys aukso ar geltona spalvomis dekoruota eglutė. Taip pat puikiai tinka sidabriniai ir pilki žaisliukai. Renkantis žaislus ir dekorą, negalima sustoti vienoje spalvų paletėje, svarbu atsižvelgti į tai, kurios spalvos derinamos tarpusavyje.

Geriausi spalvų deriniai pasitinkant 2022 – uosius:

  • Auksas, žalia ir šampanas – puikus derinys.
  • Sidabras, mėlyna ir pastelė – aktualus vandens tigro derinys.
  • Geltona, ruda ir smėlio spalvos – atsargus, bet elegantiškas variantas.
  • Mėlynai žalia, dramblio kaulo ir šviesiai pilka – leis pabrėžti švelnumą ir ramybę.
  • Balta, sidabrinė ir mėlyna – vienas iš klasikinių derinių.
  • Ar norite puošybai panaudoti juodą spalvą – sprękite patys.
Belaukiant Mėlynojo vandens tigro metų – tinkamiausi spalvų deriniai. top2022.net nuotr.
top2022.net nuotr.

Galvodami, kaip savo rankomis papuošti Kalėdų eglutę Naujiesiems 2022 metams, turėtumėte atsižvelgti į dar vieną rekomendaciją: galite derinti tokio paties gylio ir intensyvumo spalvas, t.y. pasteliniai atspalviai harmoningai derinami tik su tais pačiais. Svarbiausias dekoravimo dalykas yra parodyti savo individualumą ir įsitikinti, kad jums patinka visas dekoras – nuo pačios eglės iki tikrų ar dirbtinių gėlių puokščių, vainikų, statulėlių ir kt.

Pagrindinė tendencija yra natūralumas

Eglės ar pušies išvaizda namuose yra tikra šventė. Tai yra gamtos sukurtas gyvas medis, todėl jam papuošti galima naudoti skirtingus gamtos elementus. Natūralumas šiandien yra madingas, todėl atsisakykite plastikinių ir stiklinių žaislų, audinių juostelių, karoliukų ir pabandykite sukurti ekologiško stiliaus dekorą:

  • Gali būti bet koks nelygus paviršius, iš jo galite gaminti tradicinius žaislus, girliandas ar kamuoliukus.
  • Bet kokie gyvūnų vaizdai pačių rankomis pagaminti iš medienos arba perdirbto popieriaus, jokiais būdais nepamirškite pakabinti ant eglutės tigro figūrėlės.
  • Gražiai atrodo žvaigždės iš medžio ir popieriaus snaigių.
  • Žaisliukai (nykštukai, elfai ir kiti pasakų veikėjai), pagaminti iš medžio minimalistiniu stiliumi.
  • Galima panaudoti tikrus konkorėžius, cinamono lazdeles, cukruotas apelsino skilteles. Jūsų fantazija tikrai beribė.
Medelio puošyba natūraliomis puošmenomis. top2022.net nuotr.

Puošiant eglutę ekologiniu stiliumi, svarbu laikytis mastelio, nes būtent minimalizmas yra šio stiliaus esmė. Pagrindinė idėja yra natūralių medžiagų ir natūralių spalvų naudojimas dekorui.

Arkties kalėdinė eglutė

Šiandien toli gražu ne visur galima pamatyti sniegą Naujųjų metų išvakarėse, daugelis apie tai tik svajoja, stebėdami už lango lietų, o jūs labai norite sniego. Būtent tiems, kuriems trūksta šalnų ir sniego, rekomenduojame naudoti šį motyvą puošiant Naujųjų metų grožį.

Pagrindinės spalvos yra balta, sidabrinė ir mėlyna. Tai yra būtent tos spalvos, kurios patinka Mėlynajam vandens tikgui ir kurios pritrauks sėkmę ir klestėjimą. Žaisliukai turi būti atitinkamos spalvos, skaidrūs ir blizgūs.

Štai tokius žaislus turėtumėte paruošti dekoravimui:

  • krištolo rutuliai – elegantiški, gražūs žaislai, kuriantys žiemos pasakos atmosferą;
  • elnio figūrėlės – Naujųjų metų ir Kalėdų švenčių simbolis, Šiaurės ašigalio gyventojai;
  • pačiūžos arba miniatiūrinės rogės, slidės – būtent su jomis siejama tikra snieguota žiema;
  • snaigės – pagrindinis medžio elementas;
  • ir, žinoma, nepamirškite dekoravimui naudoti dirbtinio sniego.

Pasinaudokite savo pastangomis ir fantazija, ir jūs tikrai sukursite neįtikėtiną dekorą bei atmosferą savo namuose.

Kalėdų eglutė – tarsi atkeliavusi iš Šiaurės. top2022.net nuotr.

Parengta pagal top2022.net

Taip pat skaitykite: