Susisiekimo ministerijos nuotr.

Palangos policija šiandien įspėjo vairuotojus, kad kai kuriose Palangos sankryžose demontuotos papildomos posūkio į dešinę lentelės, ir ragina atidžiai stebėti šviesoforo signalus.

„Kretingos g.–Ganyklų g.–Plytų g., Klaipėdos pl.–Malūno g., Klaipėdos pl.–Bangų g. sankryžose demontuota didžioji dalis prie šviesoforų įrengtų lentelių su žalia rodykle. Vairuotojai, nepraraskite budrumo, stebėkite kelio ženklus, vadovaukitės šviesoforo signalais”, – pranešė Palangos policija.

Lentelės demontuotos Palangos policijos iniciatyva.

Panašu į tai, kad kai kuriuos vairuotojus tokių lentelių demontavimas suglumino, o socialiniuose tinkluose užvirė diskusijos, kaip dabar pasukti į dešinę.

„Jei yra papildoma ir dega raudona tik tada negali sukti. O jei dega raudona, bet nėra papildomos sekcijos, važiuoji taip, kaip kad žalia rodyklė būtų. Taip pat sukdamas į dešinę praleidi pėsčiuosius”, – svarstė vienas iš vairuotojų.

Palangos sankryžose prie šviesoforų neliko papildomų lentelių su žalia rodykle. Palangos policijos nuotr.

Priminsime pagrindines KET taisykles:

Raudonas signalas reiškia, kad eismas yra draudžiamas, transporto priemonės negali pervažiuoti sustojimo linijos, o jei sustojimo linijos nėra, važiuoti už signalo linijos. Taip pat, kai šviesoforas pastatytas viduryje sankryžos ar kitoje jos pusėje, transporto priemonės negali įvažiuoti į sankryžą ar užvažiuoti ant pėsčiųjų perėjos ties sankryža.

Papildomos žaliosios lentelės visoje Lietuvoje turėjo būti demontuotos iki 2020 metų sausio 1 d. Tačiau, kad nesusidarytų kamščiai ir vairuotojai galėtų greičiau pravažiuoti, buvo nuspręsta Palangoje jas dar kuriam laikui palikti.

Įrengiant naujus šviesoforus esant poreikiui juose montuojama papildoma sekcija su papildomai užsidegančia žalia rodykle.

Tais atvejais, kai yra papildoma sekcija, į dešinę galima važiuoti pasukti:

-degant žaliam signalui (be rodyklių) su išjungta papildoma sekcija (reikia praleisti pėsčiuosius ir dviratininkus);

– degant žaliam signalui su įjungta papildoma sekcija;

– degant raudonam signalui su įjungta papildoma sekcija.

Susisiekimo ministerijos nuotr.

„Vakarinės Palangos” inf.

Taip pat skaitykite: