"Vakarinės Palangos" nuotr.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pranešė, jog trečiadienį vykusiame posėdyje priimtas sprendimas pradėti tyrimą dėl Šventosios seniūnės Veronikos Skeberdytės.

VTEK pranešė, jog gruodį gavo kelių Seimo narių prašymus įvertinti vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės ir Šventosios seniūnės Veronikos Skeberdytės veikų atitiktį Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo nuostatoms. Gavusi seimūnų prašymus, VTEK savo ruožtu rinko papildomos informacijos, kurią įvertinus nuspręsta pradėti tyrimą dėl Šventosios seniūnės veiksmų.

VTEK akcentuoja, jog Veronika Skeberdytė, būdama Šventosios seniūne, galimai atstovavo fiziniams asmenims sprendžiant klausimus Palangos miesto savivaldybės administracijoje. VTEK nurodo, jog toks atstovavimas prieštarauja Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo 12 straipsnio 2 dalies nuostatoms, valstybės tarnyboje dirbantiems asmenims draudžiančioms atstovauti fiziniams ar juridiniams asmenims ir ginti jų interesus institucijoje ar įstaigoje, kurioje jis dirba.

Apie galimai nedeklaruotus valstybės tarnautojos V.Skeberdytės privačius interesus plačiau sužinota gruodžio viduryje, skandalo dėl Vidaus reikalų ministerijos sprendimo likviduoti Palangos poilsio ir reabilitacijos centrą „Pušynas“ įkarštyje.

Kaip tuomet išaiškėjo, be kitų, dėl „Pušyno“ likvidavimo buvo itin suinteresuota ir Šventosios seniūnė, kurios gyvenimo draugo tėvai tuomet galėtų atgauti žemes, dabar priskirtas „Pušyno“ teritorijai.

Be visa kito, tuomet išaiškėjo, jog V.Skeberdytę ir vidaus reikalų ministrę Agnę Bilotaitę galimai sieja artimi draugystės ryšiai. A.Bilotaitė, nors iš pradžių ir neigė, bet vėliau vis dėlto viešai pripažino, jog kvietė Šventosios seniūnę tapti jos, kaip Seimo narės, padėjėja ir ketino ją įdarbinti šiose pareigose.

Skandalo įkarštyje VRM ministrė A.Bilotaitė  surengtoje spaudos konferencijoje paviešino, jog „Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT) patvirtino, kad į „Pušyno teritoriją“ patenka keturi grąžintinos žemės sklypai ir tarp jų patenka V.Skeberdytės vaikų senelių keturių arų dydžio sklypas“. Tačiau ministrė neigė žinojusi apie savo bendrapartietės ir kandidatės į padėjėjas interesus.

V.Skeberdytė tuomet aiškino, jog atstovauja ne sau, o savo vaikų seneliams, ir turinti teisę tai daryti. Viešųjų ir privačių interesų deklaracijose ji nenurodė, kad sklypą, kurio atgavimu rūpinasi, siekiama susigrąžinti jos artimiesiems. „Aš, kaip seniūnė, jokių sprendimų, kuriuos priima Palangos miesto savivaldybė, neįtakoju. Aš juose nedalyvauju. Nedalyvauju darbo grupėse“, – tuomet viešai kalbėjo moteris.

VTEK taip pat įpareigojo Veroniką Skeberdytę per 5 darbo dienas papildyti savo privačių interesų deklaraciją dalyje „Sutuoktinis, sugyventinis ar partneris“ ir nurodyti vieną iš šių kriterijų atitinkantį asmenį, su kuriuo ją galimai sieja giminystės ryšiai.

VTEK pranešė, jog dėl labai didelės dokumentų apimties sprendimą, ar bus pradėtas tyrimas dėl vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės veiksmų atitikties Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo nuostatoms „Pušyno” likvidavimo kontekste, Komisija svarstys kitame posėdyje.

„Vakarinės Palangos“ inf.

Taip pat skaitykite: