"Vakarinės Palangos" nuotr.

Jonas Augulis

Po ilgų metų gyvenimo Vilniuje persikrausčiusi į Palangą Asta Sidabrienė sako, kad asmeniškai pajustas šventinės atributikos trūkumas ir kokybiško šeimos renginių organizavimo mieste stoka natūraliai padiktavo verslo idėją. Neseniai atidariusi tokias paslaugas teikiančią parduotuvę, šiandien vos spėjanti suktis Asta šypsosi, kad ramybės, noro savo vaikus auginti harmoningoje aplinkoje, kasdienio būvimo prie jūros ar gamtoje, dėl ko ir atsikraustė į pajūrį, švenčių įkarštyje nelieka. Bet savęs realizacija bei klientų, kuriuos draugiškai vadina partneriais, nuoširdžios šypsenos, atperka viską.

„Šiandien esu išties laiminga ne tik sugrįžusi į gimtą miestą ar dirbanti mylimą darbą, bet visų pirma vėl atradusi save, matydama čia augančius laimingus vaikus. Galėjau tai padaryti gerokai anksčiau, bet jau geriau vėliau nei niekada, tad šiandien labai džiaugiuosi tuo, ką turiu“, – apie esminius gyvenimo pokyčius kalba Asta.

A.Sidabrienės nuotr.

Pavadinimas „Šventė“ labiausiai tiko dėl paprastumo, bet ne prastumo

Neseniai atsidariusios parduotuvės „Šventė“ pavadinimas šeimos verslą sukūrusioms Astai ir jos sesei Laimai kilo taip pat natūraliai kaip ir pati idėja.

„Genialumas slypi paprastume. Nenorėjome kažko įmantraus, nes jau geriau pavadinimas paprastesnis, o štai paslaugos gali būti ir pačios įmantriausios, o jų kokybė nepriekaištinga. Tokį tikslą išsikėlėme, tokią reputaciją kuriame. Koncentruojamės ties kokybe“, – patikina Asta.

A.Sidabrienės nuotr.

Sesuo Laima, turinti ilgametę patirtį švenčių puošybos srityje, darbuojasi kitoje Lietuvos
pusėje – Kauno ir Vilniaus apskrityse, kur džiugina savo klientus nuostabiais ir kokybiškais
balionais, individualiais puošybos elementais, puošia mažas ir dideles šventes.

Kūrybingos sesės šeimos „Šventę“ vadina dar vienu savo kūdikiu, kuriam kaip ir visiems
mažiesiems reikia paaugti. „Kai kūdikis turi dvi mamas ir dar krūvą brolių ir sesių, tai jam ne tik nieko blogo nenutiks, bet visi kartu jam tik padėsime kasdien vis labiau stiprėti“, – neabejoja Asta ir Laima.

A.Sidabrienės nuotr.
A.Sidabrienės nuotr.

Savo socialiniuose tinkluose (Facebook ir Instagram aplinkoje „Šventė“ vadinasi @greitaisvente) dalijamasi ne tik naujų produktų pristatymais, tačiau ir naudingais patarimais, švenčių puošybos „užkulisiais“, rekomendacijomis, švenčių priminimais.

Netipiška parduotuvės aplinka: kavos gėrimo, vaikų žaidimų vietos, piešiantys vaikai, fotosesijos

Užsukus į parduotuvę jaukumo nepastebėti negali. Čia būna sukinėjasi ir vaikai, padedantys
išrinkti ką nors žaismingo, įdomaus ar tiesiog sukrauti pirkinius. Klientų vaikai kviečiami
pabandyti pripūsti balioną kartu, padėti supakuoti dovaną.

Parduotuvėje galima prisėsti pabendrauti prie kavos puodelio, mažieji lankytojai čia turi žaidimų kampelį, kur gali pažaisti, kol tėveliai renkasi, ko jiems reikia ar bendrauja dėl pačios šventės realizavimo.

A.Sidabrienės nuotr.

„Šventė“ per praėjusias Kalėdas jau džiugino Palangos ir aplinkinių miestų šeimas, kviesdama į TIKRO (!) Kalėdų Senio kambarėlį ir pabendrauti su juo bei gauti nuotrauką kartu su šarminguoju Kalėdų Seneliu. Ši veikla teikė didžiulį džiaugsmą visiems, tad kitais metais būtinai kartosime!“, – pasakoja pašnekovė.

Netolimoje ateityje Asta su sese Laima planuoja organizuoti kūrybines dirbtuves, o taip pat
edukacijas, pavadinimu „Mažasis pardavėjas“. Vaikai galės susipažinti su darbu tokio
stiliaus parduotuvėje: kaip kuriamos dekoracijos, renkami bei tarpusavyje derinami papuošimai, kaip organizuojamos pačios šventės.

A.Sidabrienės nuotr.

Norintiems išskirtinumo: individualiai gaminamos dekoracijos, kuriami netradiciniai
scenarijai

„Šventėje“ yra visko, ko reikia šventėms, ir, kaip sako Asta, – absoliučiai visko, ko reikia klientų mažoms ir didelėms akimirkoms nuo pačių įvairiausių stilių, formų balionų, teminių ar spalvinių papuošimų, nuotaikingų vienkartinių indų, įspūdingų girliandų, įvairiaspalvių konfeti iki visų dovanų pakavimo reikmenų, pačių dovanų rinkinių ar kiekvienam patiksiančių torto žvakučių.

A.Sidabrienės nuotr.

Parduotuvėje taip pat pakuojamos dovanos, nuomojami svarbiausi šventiniai atributai, ko
šventėse vis dažniau prisireikia, tai – tortinės, žvakidės, vazos, momentinis fotoaparatas,
fotosesijos reikmenys, taip pat retro stiliaus spragėsių, cukraus vatos aparatai.

Daugelį pirkėjų žavi, kad parduotuvėje galima įsigyti ne tik jau esamų teminių atributų. Čia pat maketuojamos ir pagal maketus gaminamos dekoracijos bet kokia norima tema – nuo didelių teminių gimtadienių iki jaukių, tarp artimiausių žmonių švenčiamų vestuvių, nuo vaikų krikštynų ar gimtadienių iki svarbiausių senjorų gyvenimo sukakčių.

Artėjančiai Valentino dienai „Šventė“ siūlo ne tik balionų, gėlių, bet mielų smulkmenų,
lietuviškų atviručių, lipdukų su lietuviškais užrašais. „Manau, jog tai tikra pagalba vis
skubantiems žmonėms – susiskambinus galime viską suruošti (ypač aktualu vyrams!) ir paduoti viską tiesiai į automobilį!“ – šypsosi Asta.

A.Sidabrienės nuotr.

Nepamirštos lieka ir Lietuvos didžiosios šventės – parduotuvėje gausu dar nematytos lietuviškos šventinės atributikos.

A.Sidabrienės nuotr.

Asta cituoja vieno iš klientų pasakymą: „Jūsų balionų puokštė mamą nudžiugino labiau nei gėlių puokštė“. Garsėjanti tokiomis puokštėmis „Šventė“ jas veža iki to, kuriam ji yra skirta.
„Mus pačias žavi dirbti kitaip nei visi: įsiklausius į šeimos pomėgius, norus ir lūkesčius,
visuomet siūlome ne tik tradicinius, bet dažniau – kitoniškus švenčių scenarijus, atkreipiame
dėmesį ne tik į švenčiančius, bet ir akcentuojame, kaip svarbu skirti asmeninį dėmesį kiekvienam atėjusiam į šventę“, – sako Asta.

Šventes organizuoja ir nuotoliniu būdu

„Šventė“ yra šiek tiek pakvaišusi dėl švenčių, kad jai visos šventės mielos. Dekoracijas kuriame ne tik tradicinėms šventėms, bet ir fotosesijoms, mergvakariams, kūdikio pasitikimui namuose ar Naujųjų sutikimui draugų būryje, abiturientų išleistuvėms ar tiesiog pasimatymui kopose“, – entuziazmu trykšta Asta.

A.Sidabrienės nuotr.

Moteris sako, kad daugybę kartų įsitikinusi, kad Lietuvos pajūris yra tobula vieta bet kokiai šventei ir visai nebūtina būti vietiniu, kad čia surengti puikų šeimos renginį: „Nesvarbu, ar turite savo būstą Palangoje, ar gyvenate bet kuriame Lietuvos mieste, norite šventės prabangiame pajūrio restorane, kur nors laukinėje gamtoje, savo jaukiuose namuose ar nuomojamame būste. Mes šventes ruošiame ir nuotoliniu būdu. Beje, kaip ir visuose darbuose, taip ir mūsiškiame, nuotolinis darbas šiuo metu labai populiarus – tai itin aktualu žmonėms, kurie dažnai keliauja pailsėti iš didžiųjų miestų į pajūrį ir nenori gaišti laiko ieškant šventinės atributikos, balionų ar dovanų parduotuvėse. Skambutis ar žinutė „Šventei“, ir mes padėsime suderinti bei surasti viską paprastuoju būdu!“.

„Vakarinė Palanga” sveikina Astą tapus palangiške ir kviečia palaikyti jos sumanymą. Parduotuvės adresas J.Piktuižio g.21, Palanga, tel. 8 686 48586.

3 KOMENTARAI

Taip pat skaitykite: