Interneto nuotr.

Janina Saulėnaitė

Jei sekate mados pasaulio naujienas, jau žinote, kad 2022-ieji – tai metai, kai reikia atiduoti duoklę Y2k stiliui, praplėsti ribas kaip niekada anksčiau ir ieškoti nesenstančių dirbinių su moderniais akcentais. Skaitykite toliau ir sužinokite apie madingiausias aksesuarų tendencijas, kurios drąsiai pagyvins jūsų išvaizdą

  1. Paryžietiška beretė su tinkleliu
lapetitenoob.com nuotr.

Kaip rodo istorija, olandų dailininkas Rembrantas buvo pirmasis žmogus, kuris dėvėjo beretę. Tai – pirmasis kultinis Prancūzijos aksesuaras, kurį nešiojo darbininkų klasė, pavyzdžiui, ūkininkai ir menininkai. Kadaise prancūzai dėvėjo dviejų spalvų beretes: šviesiai mėlynos, reiškiančios jų elitinį statusą kariuomenėje, arba juodos, kurią dėvėjo tik valstiečiai.

Beretės grožis yra tas, jog ji idealiai tinka pasipuošti pavasarį ar vasarą. Dėl to šis madingas aksesuaras be jokių pastangų ir masiškai grįžta su šiek tiek naujovių: kalbame apie beretę su tinkleliu. Ją galite dėvėti su priderintu ansambliu, o papuošalus sumažinti iki minimumo.

Šį sezoną jūsų pagrindinis dėmesys turėtų būti sutelktas į aksesuarų, esančių ant galvos, tendencijas. Todėl išbandykite beretę su tinkleliu. Tegul tinklelis dengia didžiąją kaktos dalį ir įsitikinkite, kad siekia bent centimetrą už ausų. Galite beretę labiau patraukti į vieną pusę, o tinkleliu uždengti visą veidą.

2. Vyriški auskarai

Interneto nuotr.

Vyrai, jei norite prasiverti ausis, dabar tam yra pats tinkamiausias metas. Sidabriniai auskarai yra puikus bet kurio vyro papuošalų kolekcijos papildymas. Jie yra švelnūs, neatkreipia per daug dėmesio ir vis dėlto yra pakankamai akivaizdūs, kad suteiktų subtilumo bendrai išvaizdai.

Kitas variantas – deimantiniai auskarai. Jie dera prie visko, bet brangakmenių dydis šiuo atveju turi reikšmės. Smulkesni deimantiniai auskarai yra geriausia alternatyva kasdieniam, neįpareigojančiam stiliui

3. Baguette rankinės

Zalando.lt nuotr.

Baguette stiliaus rankinės – tai mažos stačiakampio formos rankinės per petį. Jos buvo sukurtos „Fendi“ 9-ajame dešimtmetyje, o kultinėmis tapo, kai buvo rodomos seriale „Seksas ir miestas“.

Jei trokštate paprasto ir minimalistinio sprendimo, rinkitės juodą odinę baguette. Tačiau nepamirškite, kad viena didžiausių šių metų tendencijų yra ryškiaspalvės rankinės – drąsiai išbandykite margus atspalvius!

4. Plaukų lankelių sugrįžimas

Seriale „Gossip Girl“ Blair Waldorf vaidmenį atlikusi Leighton Meester neabejotinai apsidžiaugtų pamačiusi, kad į mados viršūnę grįžta plaukų lankeliai. Pagrindinis šio amžiaus pradžios žvaigždžių aksesuaras ir rafinuotumo simbolis per naujausius mados šou pateko ant prabangiausių prekių ženklų podiumų, pavyzdžiui, „Dior“. Šie mados namai lankelį puošė perlais, taip paversdami jį tikru meno kūriniu.

Norėdamos sukurti šaunų retro įvaizdį, 90-ųjų gerbėjos gali pasikliauti zigzago formos lankeliu, kurį galima dėvėti tiek su palaidais plaukais, tiek su kuoduku – geidžiamiausia šio sezono šukuosena. Nesvarbu, kaip lankelį stilizuosite, šį sezoną jis tikrai bus aktualus.

5. Karoliukų ir perlų detalės

ekoidejos.lt nuotr.

Priklausomai nuo dizainerio ir paties aksesuaro, šios detalės gali būti subtilios arba didelės ir drąsios. Pavyzdžiui, šias puošmenas galima pritaikyti vienai iš 2021 m. perkeltai tendencijai – galvos skarelėms. Jų versijų gali būti daugybė: nuo klasikinių, megztų, vintažinių šilkinių iki „Swarovski“ kristalais, akmenukais, karoliukais ir perlais puoštų skarelių.

Perlai bei karoliukai yra elegantiški ir gali smarkiai patobulinti išvaizdą. Matysime populiarėjančius sluoksniuotus vėrinius su perlais ir karoliukais, kurie suteikia aprangai spalvų.

6. Patogios vyriškos rankinės

Vyrams dabar reikia kažkur susidėti viską, ką jie turi nešiotis su savimi. Nešiojamuosius kompiuterius, planšetes, mobiliuosius telefonus ir piniginę. Vyriškos rankinės tarnauja skirtingoms paskirtims ir yra aktualios kaip niekad.

Per petį nešiojamų krepšių yra įvairių formų ir dydžių. Skirtingų stilių rankinėse yra skyriai bet kokiems prietaisams, kuriuos gali prireikti įsidėti. Galima rasti sukurtų kiekvienai profesijai ir pagamintų iš įvairių medžiagų, pradedant vandeniui atsparia ir baigiant kokybiška oda, stilingų rankinių.

7. Platūs juosmens diržai

Interneto nuotr.

Šį sezoną Y2K estetika įgauna aukštosios mados atspalvį. Platus juosmens diržas – puikus būdas sukurti smėlio laikrodžio siluetą arba paįvairinti vienspalvę paletę. Šią tendenciją galite dėvėti įvairiais būdais, tačiau populiariausias variantas yra su ilgais švarkais, kardiganais, megztiniais ar kūną apnuoginančiomis suknelėmis. Norėdami maksimaliai išnaudoti šį aksesuarą, rinkitės ką nors juodo arba rudo – taip galėsite diržą dėvėti su įvairiausia apranga ištisus metus.

Ypač šauniai atrodys grandininiai diržai, menantys retro stilių. Šį pavasarį „Chanel“ juos pristatė naujai. Drąsesni kviečiami dėvėti šiuos diržus ant nuogos odos, bet jie vis tiek puikiai tinka prie plazdančių suknelių.

8. Ryškūs kokteiliniai žiedai

Drąsiai ant pirštų užsimaukite kokteilinį žiedą, ar du, ar net penkis. Pavyzdžiui, dabar ypač geidžiami yra ovalūs žiedai su brangakmeniais. Akmenys gali būti įvairių spalvų, įskaitant šių metų „Pantone“ atspalvį – „PANTONE 17-3938 Very Peri“.

Stambūs kokteiliniai žiedai buvo pastebėti ant Jennifer Hudson, Mirandos Kerr, Bellos Hadid ir daugelio kitų žvaigždžių rankų. Tokie kaip auksosala.lt žiedai užtikrins, kad atrodysite itin stilingai ir ryškiai.

Interneto nuotr.

Taip pat skaitykite: