Interneto nuotr.

Janina Saulėnaitė

Modernus stilius skirtingiems žmonėms gali reikšti skirtingus dalykus. Tačiau kalbant apie modernų dizainą dažnai sutinkamos tos pačios sąvokos: geometrinės formos, neutralios spalvos, mažai arba visai jokių dekoratyvinių puošmenų ir natūralios medžiagos. Jei nusprendėte renovuoti ar įsirengti vonios kambarį moderniai, jus įkvėps šiame straipsnyje pateiktos idėjos!

Pridėkite metalo akcentų

Jei ir yra vienas greitas būdas atnaujinti vonios kambario dizainą – tai pridedant metalo akcentą. Suteikite modernumo senam interjerui su vario, chromo arba aukso detalėmis!

Nors varis anksčiau primindavo industrinę erą, jis dabar atgimsta naujai. Tačiau jei vario detalės jums pernelyg primena alavą, tuomet išbandykite aukso ar chromo elementus. Tai yra kur kas subtilesni atspalviai, su kuriais galima kurti metalo magiją.

Pagalvokite apie maišytuvus, rankšluosčių džiovintuvus ir šviestuvus – tai klasikiniai būdai, kaip į vonios kambarį įvesti metalą. Pavyzdžiui, „Adma“ maišytuvai ne tik papuošia bendrą interjerą, bet ir yra pagaminti iš aukštos kokybės medžiagų. Na, o jei esate pasiruošę itin ryžtingai, galite vonios kambarį padaryti išskirtiniu, pasinaudodami metalinėmis sienos apdailos plokštėmis.

Svarbiausia – paprastumas ir tvarka

Paprastumas yra daugelio modernių vonios kambarių schemos pagrindas. Pamirškite įmantrias detales ir akį rėžiančias spalvas! Verčiau rinkitės švarias linijas, ramius tonus ir tikslias formas. Tarkim, derindami švelnius žalius atspalvius, sukursite ramią spalvinę gamą, kuri tiks tiek dideliems, tiek mažiems vonios kambariams.

Pasirūpinkite, kad vonios kambarys būtų erdvus ir be netvarkos. Naudokite įmontuojamas lentynas ir spinteles, kad paslėptumėte nepageidaujamus asmeninius daiktus. Venkite pagundos pridėti gausybę aksesuarų.

Kruopštus išplanavimas

Kyla klausimas, kaip įrengti vonios kambarį, kuris būtų ne tik stilingas, bet ir patogus? Visa gudrybė slypi teisingame išplanavime!

Kai pertvarkote kambarį, pirmiausia reikia atskirti drėgnas ir sausas zonas. Drėgnoji zona iš esmės yra vieta, kurioje stovi dušas arba vonia. Geriausia šią zoną atskirti fiziškai – užuolaida arba pertvara. Galite pasitelkti dušo sieneles – tai puiki galimybė suteikti vonios kambariui išskirtinumo. Idealu, jeigu pavyksta sulygiuoti vonią ir dušą.

Drėgnosios ir sausosios zonos atskyrimas padės išvengti nelaimingų atsitikimų, kontroliuoti drėgmę ir pagerins kambario išvaizdą. Be to, tai padės išlaikyti vonios kambarį visada švarų.

Interneto nuotr.

Kokias plyteles rinktis?

Rinkitės vienas kitą papildančių spalvų ir tekstūrų plyteles. Pavyzdžiui, rievėti paviršiai ir nendrių apdaila šiuo metu yra viena iš pagrindinių vonios kambario dizaino tendencijų. Jų panaudojimas vizualiai atrodo itin įdomiai.

Ramią ir vientisą išvaizdą sukursite kartu su švelniais, prislopintų spalvų dažais ir elegantiškais įmontuotais baldais. Pasirinkę taisyklingų geometrinių formų plyteles ir grindjuostes, suteiksite erdvei charakterio, neaukodami minimalistinio dizaino.

Ieškodami prabangaus minimalistinio stiliaus idėjų, pabandykite į dizainą įtraukti marmurą. Juk niekas taip nepabrėžia elegancijos, kaip kokybiškai išdirbta marmuro plokštė. Tai yra laikui nepavaldus pasirinkimas. Marmuro plyteles galima derinti su beveik bet kokia spalva ir modernizuoti naudojant stilingus įrenginius bei furnitūrą.Raminanti augalų žaluma

Augalai puikiai valo orą, o jų švelnūs žali atspalviai ramina sielą. Nors vonios kambaryje visada laukiami bet kokie augalai, kabantys kambariniai augalai yra ypatingas pasirinkimas. Itin populiarus yra filodendras, kurį galima pasodinti tiek į kabantį krepšelį, tiek į vazoną. Tai lengvai prižiūrimas augalas – jį tereikia retkarčiais apipurkšti.

Sukurkite gaivią SPA atmosferą pakabinę eukalipto augalą netoli dušo galvutės. Tekant vandeniui ir kylant garams eukalipto aliejus yra išsiskiriamas į orą, todėl lengvai mėgausitės jo aromatu. Tai ekonomiškiau nei pirkti tonas kūno priežiūros priemonių su eukaliptu.

Kriauklės pasirinkimas

Vonios kriaukle galite aiškiai išreikšti savo stilių. Elegantiškus raižytus laisvai pastatomus praustuvus galima naudoti pavieniui arba poromis, taip išryškinant kambario interjerą. Kad būtų paslėptos nepageidaujamos santechnikos dalys, pjedestalo praustuvai turi pagrindą, kuris remiasi į grindis.

Priklausomai nuo jūsų pageidavimų, kriauklės gali atrodyti itin moderniai arba šiek tiek tradiciškiau. Jos gali būti pagamintos iš įvairių medžiagų: porceliano (dažniausiai pasitaikantis variantas), metalo, ketaus, akmens, stiklo ir net medžio (iš kurio galima išpjauti įvairias formas bei dydžius).

Centre – laisvai pastatoma vonia

Laisvai pastatoma vonia yra pagrindinis modernaus vonios kambario elementas. Tad, jei tik turite pakankamai vietos, planuokite įtraukti šį akcentą. Moderno stiliaus, laisvai pastatoma vonia sukuria stiprų centrinį kambario tašką ir neretai atrodo tarsi skulptūros kūrinys.

Šiuolaikinės vonios gali būti ovalo, stačiakampio formos arba net skirtos statyti kampuose. Pagrindiniai dizaino elementai, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį, yra švarios linijos ir plokšti ploni kraštai. Tokius gaminius siūlo prekinis ženklas „Ideal standart“. Jei renkatės modernų stilių, venkite pjedestalų, vonių su kojelėmis ar sudėtingų išlenkimų ir detalių.

Taip pat skaitykite: