Interneto nuotr.

Tomas Augulis

Vasaros metu pradedame mėgautis vaisių ir daržovių derliumi. Tam, kad vasaros gėrybėmis būtų galima mėgautis ir žiemą, reikia pasirūpinti jų konservavimu. Šiame straipsnyje pateikiame patarimus, kurie leis sklandžiai pasiruošti daržo gėrybių konservavimui iš anksto.

1. Išsirinkite patinkančius receptus

Pirmiausia, prieš perkant reikiamus indus ir kitas priemones, patariama išsirinkti patinkančius receptus. Atsižvelgę į recepto ingredientus, žinosite, kokias daržoves ir prieskonines žoleles sėti. Žinoma, atsižvelkite ir į praeitų metų derlių – galbūt vienų daržovių pritrūkote, o kitų liko perteklius? Tai taip pat padės nuspręsti, kurių daržovių sėti daugiau, o kurių – mažiau.

2. Įsigykite kokybiškus indus

Norint skaniai paruošti daržo gėrybes, reikia ne tik žinoti receptus, bet ir pasirūpinti geros kokybės indais. Jei neturite tinkamų indų, puikiai tiks įvairių dydžių indukciniai puodų rinkiniai. Inovatyvia danga dengti puodai yra praktiškas pasirinkimas tiek pradedantiesiems, tiek įvaldžiusiems konservavimo meną. Skirtingos talpos puodai gali būti puikiai naudojami skirtingiems marinatams gaminti ir daržovėms apdoroti.

Puodai, turintys trijų sluoksnių pagrindą, užtikrina greitą ir tolygų temperatūros pasiskirstymą per visą indą. Kadangi konservavimas užtrunka kiek ilgiau, karščiui atsparios rankenos itin aktualios. Norint paimti ilgai kaitinamą puodą, silikoninės rankenos padės išvengti galimo nudeginimo.

3. Eksperimentuokite su pagardais

Be pagrindinių konservavimui reikalingų ingredientų, ekspertai pataria naudoti ir įvairius pagardus, kurie suteiks papildomo skonio. Tam puikiai tinka patys įvairiausi prieskoniai, žolelės – pradedant krapais ir baigiant aitriosiomis paprikomis.

Norėdami daržovėms suteikti gaivaus skonio, naudokite mėtas, čiobrelius, o aštresnio prieskonio – gvazdikėlius, kalendras, rozmarinus, juodųjų serbentų ar vyšnių lapus. Mėgstantys aštriau į konservuojamus indus gali dėti žalių česnakų, čili pipirų ar aitriųjų paprikų.

Taigi, atsižvelgę į minėtus patarimus, be streso pasiruošite konservavimo sezonui. Be to, svarbu paminėti, kad atsargų ruošimas žiemai yra puikus būdas norint sumažinti maisto švaistymą. Tinkamai užkonservuoti produktai tinkami vartoti net iki kelių metų.

Taip pat skaitykite: