Interneto nuotr.

Saulė Gabrėnaitė

Nors pyragų receptų galime rasti tikrai nemažai, tačiau tenka pastebėti, kad būtent varškės pyragas yra vienas populiariausių. Varškės pyrago variacijų yra tikrai daug, todėl siūlome išbandyti kelis paprastus, tačiau tikrai neprastus receptus.

Varškės pyragas su kava

Jums reikės:

  • 80 g sviesto
  • 250 g smulkintų migdolų
  • 50 g smulkintų lazdyno riešutų
  • 240 g cukraus
  • 6 šaukštų stiprios atvėsintos kavos
  • 500 g liesos varškės
  • 400 g riebios varškės
  • 1 pakelio vanilinio pudingo
  • 4 kiaušinių
  • 100 g grietinėlės

Kaip gaminti?

Ištirpinkite sviestą ir šiek tiek atvėsinkite. Sumaišykite su 2 šaukštais kavos, 40 g cukraus ir smulkintais riešutais.

Gautą masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Pusvalandį palaikykite šaldytuve.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

Sumaišykite abiejų rūšių varškę, įmaišykite 200 g cukraus ir pudingo miltelius. Įmuškite kiaušinius ir supilkite 4 šaukštus kavos.  Viską gerai išmaišykite ir dėkite į kepimo formą. Kepkite maždaug valandą.

Paruoštą pyragą papuoškite smulkintais riešutais. Laikykite šaldytuve ne mažiau nei 8 valandas, supjaustykite ir patiekite.

Varškės pyragas su aviečių uogiene

Jums reikės:

  • 125 g sviesto
  • 130 g cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 400 g miltų
  • 300 g aviečių uogienės
  • 200 g varškės
  • 100 ml grietinėlės

Kaip gaminti?

Sviestą išsukite su 100 g cukraus, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kepkite 10 minučių.

Paruoštą paplotį  aptepkite aviečių uogiene.

Du kiaušinius išplakite su 30 g cukraus, įmaišykite varškę ir grietinėlę. Supilkite ant paruošto papločio.

Kepkite 20-25 minutes.

Varškės tinginys

Jums reikės:

  • 400 g varškės
  • 300 g sviestinių sausainių
  • 150 g sviesto
  • 100 g cukraus
  • 100 g džiovintų spanguolių
  • 100 g razinų
  • 100 g kokoso drožlių
  • 2 šaukštų grietinės
  • 200 ml juodos arbatos

Kaip gaminti?

Razinas ir džiovintas spanguoles  užpilkite šilta juodąja arbata.

Sutrupinkite sausainius.

Varškę sumaišykite su cukrumi, tirpintu sviestu ir grietine.

Į gautą masę įmaišykite nusausintas razinas ir spanguoles.

Įmaišykite kokoso drožles.

Suberkite smulkintus sausainius ir išmaišykite.

Gautą masę supilkite į maistine plėvele išklotą formą ir suslėkite.

Bent valandą palaikykite šaldytuve.

Varškės ir kriaušių pyragas

Jums reikės:

  • 230 g sviesto
  • 200 g cukraus
  • 400 g miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • 5 kriaušių
  • 800 g varškės
  • 1 valg. š. krakmolo
  • 1 kiaušinio

Kaip gaminti?

200 g kambario temperatūros sviesto išsukite su 100 g cukraus ir arbatiniu šaukšteliu vanilinio cukraus. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.  Viską gerai išmaišykite.

Gautą masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kelis šaukštus tešlos palikite pyrago viršui.

Varškę sutrinkite su 30 g tirpinto sviesto, kiaušiniu ir 100 g cukraus.

Suberkite krakmolą ir gerai išmaišykite.

Suberkite smulkintas kriaušes.

Varškės  masę supilkite ant pyrago pagrindo. Ant viršaus  išlyginkite likusią tešlos dalį.

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių.

Skanaus!

Taip pat skaitykite: