Interneto nuotr.

Tomas Augulis

Vakarienė yra tas metas, kai ilgai nesinori stovėti prie puodų ir gaminti maistą. Kartais norisi pasigaminti kažko paprasto, bet skanaus. Nors vakarienei patiekalų yra tikrai nemažai, bet kartais vis tiek pritrūksta idėjų. Tad šį straipsnį parengėme tam, kad nereikėtų ilgai sukti galvos ir galvoti, ką pasigaminti.

Makaronų patiekalai

Jeigu norite skanios vakarienės, jai puikiai tinka įvairūs makaronų patiekalai. Kadangi receptų gali būti pačių įvairiausių, bet vakarienei rekomenduojama šiek tiek lengvesnius variantus. Galima rinktis makaronus su daržovėmis. Patartina vengti tokių receptų, kuriuose yra riebūs ir sotūs padažai.

Blynai su įvairias įdarais

Kartais gali pasirodyti, kad blynai yra tik pusryčių maistas. Tačiau įvairūs blynai kuo puikiausiai gali būti renkamiesi vakarienei. Kad būtų skaniau, galima gamintis įvairius įdarus, jie gali būti tiek saldūs, tiek sūrūs. Saldus įdaras galėtų būti iš varškės, ją taip pat galima pagardinti cinamonu ir cukrumi arba galima rinktis blynelius su bananais. Sūrus įdaras galėtų būti sūrio ar su tam tikru mėsos įdaru.

Užkepti koldūnai

Koldūnai yra toks maistas, kurį pasiruošti nėra sudėtinga. Verta pripažinti, tačiau dažniausiai jie yra verdami vandenyje ir valgomi su grietine ar kitu padažu. Tad jeigu norite paįvairinti maisto racioną, tuomet galite rinktis užkeptus koldūnus. Jų gaminimo laikas bus šiek tiek ilgesnis, nei kad juos verdant paprastai, tačiau skonis bus kur kas geresnis ir tai gali būti nauja maisto idėja. Kad jie tinkamai užkeptų, nereikia pagailėti daug sūrio ir grietinėlės. Nors šis patiekalas nebus iš lengvųjų, tačiau tokią nuodėmę bent jau kartais galima sau leisti. Be to, panašus patiekalas į šį gali būti užkepti blyneliai. Jei namuose koldūnų neturite, kuo puikiausiai juos galima pakeisti blyneliai su įdaru.

Troškinys

Kartais vakarienės idėjos gali būti labai paprastos. Jeigu nenorite daug galvoti, viską, ką turite šaldytuve, galite sudėti į puodą ir gausis kuo puikiausias troškinys. Į jį reikėtų dėti kuo daugiau daržovių ir kaip įmanoma jos turėtų būti kuo įvairesnės. Taip pat, jei turite mėsos likučių, kurių taip ir nesunaudojote, kuo puikiausiai galite sudėti į troškinį. Jį gaminti yra ne tik lengva, bet ir skanu, nes net ir pašildytas toks patiekalas nepraras savo skonio. Jeigu norite troškinį pagardinti, ant jo galite uždėti šaukštą grietinės ir užberti žalumynų.

Taip pat skaitykite: