Interneto nuotr.

Agnė Saulėnaitė

Jeigu norite visą dieną išliekančio makiažo, turite tinkamai paruošti odą. Nepaisius tinkamo pasiruošimo, makiažas gali imti trupėti arba netolygiai padengti veido odą. Prieš tiesiant ranką prie kosmetikos krepšelio, pasirūpinkite šiais žingsniais.

Pirmas: išvalykite

Prieš imantis tepti kosmetiką įsitikinkite, kad jūsų veido oda švari ir sausa. Švelniais sukamaisiais judesiais įtrinkite veido valiklį, panaikinsiantį nešvarumus ir odos riebalus.

Antras: nušveiskite

Prisiminkite, kaip puikiai jautėtės po kūno šveitimo. Kaip ir visai odai, jūsų veidui reikia atlikti šveitimą, kad panaikintumėte negyvas odos ląsteles ir išvalytumėte poras. Jeigu jūsų oda sausa, nušveitimas gali išlyginti nevienodą odos spalvą ir dėmes. Prieš naudojant šveitimo priemones ant jautrios odos, atlikite nedidelį bandymą, užtepdami šveitiklio ant nedidelio odos ploto.

Trečias: tonizuokite

Kasdienėje odos priežiūroje toneris dažniausiai praleidžiamas, bet pats laikas įtraukti jį į priemonių sąrašą. Nežinote, kaip tinkamai naudoti tonerį? Užlašinkite nedidelį jo kiekį ant makiažo kempinėlės ir švelniai perbraukite veido ir kaklo odą.

Ketvirtas: sudrėkinkite

Kitas svarbus žingsnis – odos drėkinimas. Toneriui tebedžiūstant, užtepkite ant odos pakankamą kiekį drėkinamojo serumo, o priemonėms išdžiūvus – ir savo mėgstamiausio drėkiklio.

Penktas: gruntuokite

Valymas, šveitimas, tonizavimas ir drėkinimas yra svarbūs žingsniai kasdienei odos priežiūrai, tačiau makiažo pagrindu laikomas gruntas yra viena svarbiausių priemonių. Gruntas padeda sukurti lygią odą, ir pailginti kosmetikos pagrindo, skaistalų, bronzanto ar kitos kosmetikos produkto veikimo laiką.

Nėra vieno grunto tinkamo visiems odos tipams, todėl jeigu norite visą dieną išliekančios kosmetikos, neskubėkite ir išsirinkite savo veido tipui tinkamiausią gruntą. Jeigu jūsų oda linkusi greitai susiriebaluoti, patariame naudoti matiškumo odai suteikiantį gruntą. Sausos odos savininkėms patartina naudoti drėkinantį gruntą.

Šeštas: paruoškite lūpas

Jūsų veido oda dar neparuošta – nepamirškite ir lūpų. Ant išsausėjusių lūpų tepamas lūpdažis gali paviršių padengti netolygiai, todėl pradėkite nuo padengimo lūpų gruntu. Bespalvė ir neapsunkinanti priemonė drėkina, išlygina ir pamaitina lūpas, paruošdama jas tobulam makiažui.

Atlikus šiuos žingsnius galite pradėti kasdienės kosmetikos rutinos žingsnius. Makiažo užtvirtinimui nepamirškite nustatomojo purškalo.

Taip pat skaitykite: