Interneto nuotr,

Niekas neleis sumeluoti, kad svetainė yra viena iš svarbiausių erdvių, namuose. Tai kambarys, kuriame susirenka visa šeima, erdvė, kurioje daug laiko praleidžiame ilsėdamiesi, vieta, kur pramogaujame, juokiamės ir kuriame puikius atsiminimus. Dėl šios priežasties, labai svarbu, kad ji būtų jaukiai, šiltai įrengta, kad kiekvienas galėtų jaustis patogiai.

Tam itin daug įtakos turi baldai, kuriais svetainė yra papildyta. Nuo svetainės baldų priklauso tai, kaip atrodys svetainė, kokia atmosfera joje vyraus, kaip erdvė bus išnaudota ir užpildyta. Todėl, rinktis svetainei skirtus baldus yra tikrai nemenka užduotis. Pasirinkimą apsunkina  ir tai, kad svetainės baldų pasirinkimas yra be galo platus. Tiesa, tam tikri baldai yra laikomi svarbiausiais ir būtiniausiais svetainės atributais, tad, pradėti reikėtų nuo jų. Apie tai, kokie baldai yra svarbiausi svetainėje ir kuo ją papildyti, plačiau pakalbėsime šiame straipsnyje. 

Sofa 

Jei reikėtų tituluoti svarbiausią svetainės baldą, šis titulas, vienareikšmiškai, turėtų priklausyti sofai. Dažniausiai, tai būna didžiausias ir brangiausias pirkinys svetainei, todėl, svarbu pasirinkti tinkamai. Sofa suteikia patogią ir jaukią vietą sėdėjimui, gulėjimui, poilsiui. Renkantis svetainės sofą itin svarbu daug dėmesio skirti funkcionalumui. Ji turėtų būti pakankamai plati ir didelė, kad ant jos patogiai tilptumėte ne tik jūs, bet ir jūsų šeimos nariai ar draugai. Žinoma, sofos dydžio pasirinkimas priklauso ir nuo to, kokio dydžio svetainė yra. Jei svetainė didelė, o ir šeima nemaža – geriausiu pasirinkimu taps net ne sofa, o minkštas kampas. Kitu atveju, mažesniems svetainės kambariams geriausiu pasirinkimu bus kompaktiškesnis baldas. Žinoma, būtina pagalvoti ir apie medžiagą, dizainą. Sofos išvaizdą yra ne ką mažiau svarbesnė už jos dydį. Odinės sofos – elegantiškos ir prabangios. Tai ilgaamžis ir iš mados neišeinantis pasirinkimas. Modernus ir populiarus pasirinkimas – aksomu dengtos sofos. Jos atrodo itin prabangiai, elegantiškai ir moderniai, tačiau, yra gana sunkiai prižiūrimos. Be abejo, galima rinktis paprastu audiniu dengtą sofą, kuri bus ir pigiausia ir lengviausiai prižiūrima. Tinkamos sofos pasirinkimas visiškai priklauso nuo jūsų poreikių bei svetainės interjero. 

Sekcija ir spintelės 

Ne ką mažesnį vaidmenį svetainėje atlieka sekcijos ir spintelės. Tai itin svarbūs ir reikalingi, daiktų ir dekoracijų laikymui skirti baldai, kurie puikiai užpildo svetainės erdvę. Sekcija, dažniausiai, yra naudojama proginių indų, taurių laikymui. Taip pat, joje talpinamos nuotraukos, kiti svarbūs ir sentimentalūs daiktai, kurie gali būti naudingi šiame kambaryje. Vis dėlto, šiomis dienomis, vis dažniau pastebima, kad žmonės krypsta link minimalizmo, o sekcija, dažnu atveju, yra laiko per dideliu ir masyviu baldu. Tokiu atveju, svetainė papildoma spintelėmis ir jų komplektais. Tokios spintelės gali būti tiek pastatomos, tiek pakabinamos. Jos neužima tiek daug vietos, pagyvina erdvę. Tiek sekcijos, tiek spintelės, dažniausiai būna gaminamos ir medžio arba medžio drožlių plokščių. Na, o tinkamo dizaino pasirinkimas visiškai priklauso nuo esamo svetainės dizaino bei vaizdo, kurį erdvėje norite sukurti. 

Spinta 

Nors dažnam gali nuskambėti keistai, spintos naudojamos ir svetainėse. Svetainės spinta suteikia tikrai daug ir patogios daiktų laikymo vietos, dažnai, yra naudojama rūbams, patalynei laikyti. Šis baldas, dažniausiai, svetainėje statomas yra dėl to, kad efektyviai išnaudotų erdvę. Taip pat, svetainėje spintos statomos ir tada, kai didelei spintai nėra vietos kituose kambariuose. Didelė, graži spinta su veidrodinėmis durimis taps puikiu ir praktišku svetainės akcentu. Itin platų ir įvairių svetainės spintų pasirinkimą galima rasti varle.lt svetainėje: https://www.varle.lt/svetaines-spintos/. Na, o tiems, kurie nori daiktams laikyti skirto baldo, bet neturi vietos spintai ar sekcijai, neretai, renkasi komodas. Svetainės komoda puikiai tinka tiek daiktų laikymui, tiek gali būti naudojama kaip TV staliukas. 

Kavos staliukas 

Nors atrodo ne toks reikšmingas, yra mažas, nedidelis, kavos staliukas taip pat yra laikomas vienu iš svarbiausių baldų, svetainėje. Tai puikus sofos papildinys, efektyviai užpildantis erdvę, stilingai ją papildantis ir suteikiantis nemažai patogios vietos daiktams, maistui, dekoracijoms laikyti. Kavos staliukas praverčia užklupus svečiams, o taip pat, paprasčiausiam žurnalų ar valdymo pultelio laikymui. Tiesa, rinktis tikrai yra iš ko, kadangi, kavos staliukai skiriasi savo formomis, dydžiais, medžiagomis ir dizainais. Tačiau, geriausiu pasirinkimu taps toks staliukas, kuris geriausiai ir labiausiai derės prie kitų erdvėje esančių baldų ir puikiai juos papildys. 

Platų ir įvairų, stilingų svetainės baldų pasirinkimą tikrai rasite varle.lt internetinėje parduotuvėje. Čia visada žemos kainos! 

Partnerio turinys

Taip pat skaitykite: