Interneto nuotr.

Nors žmonėms patinka naujausios treniruotės, visada malonu grįžti prie pagrindinių dalykų, o treniruotės lauke visada tampa mėgstamiausias užsiėmimas prasidėjus geriems orams. Plaukimas baidarėmis yra vienas iš tų klasikinių užsiėmimų, kurie leidžia būti gamtos centre ir suteikia puikią galimybę sportuoti. Kodėl verta išbandyti plaukimą baidarėmis Vilniuje?

Ar plaukimas baidarėmis yra sportas?

Plaukimas baidarėmis gali padėti išlyginti ir tonizuoti pilvuką. Norint slysti virš vandens, irkluojant reikia daug jėgos ir judėjimo. Irklavimas abiejose valties pusėse reiškia sukimąsi, o tai nukreipia į raumenis. Sportas siūlo fantastišką viršutinės kūno dalies treniruotę. Nesvarbu, ar esate vandenyne ir kovojate su srove, ar keliaujate per ramų ežerą, vandens pasipriešinimas užtikrina veiksmingą nugaros, rankų, pečių, krūtinės ir kitų sričių jėgos treniruotę.

Interneto nuotr.

Nors irklavimas daugiausia siejamas su viršutinės kūno dalies jėga, kojos yra neatsiejama dalis. Baidarių vairavimas ir vedimas Vilniaus vandenyse priklauso nuo jūsų baidarės ir kojų, o besisukančiai baidarei reikia stipresnių kojų raumenų pagalbos. Padidinkite tempą ir padidinsite širdies ritmą, tad pamatysite kardio naudą be bėgimo takelio. Remiantis keletu šaltinių, per valandą plaukiodami baidarėmis galite sudeginti nuo 400 iki 500 kalorijų. Dar viena gera priežastis rinktis ne bėgimo takelį, o irklavimą, yra ta, kad šis sportas mažiau traumuoja kojas. Skirtingai nuo bėgimo, kuris apkrauna kelius ir kulkšnis, irklavimas mažiau reikalauja sąnarių ir audinių darbo. Gera žinia besigydantiems po traumos.

Kur ir kas gali plaukti baidarėmis Vilniuje?

Plaukimas baidarėmis yra puikus pomėgis, galintis įvairiais būdais padėti įvairaus amžiaus žmonėms. Tai smagus ir nebrangus būdas įgyti formą, sumažinti stresą ar kokybiškai praleisti laiką su savo šeima. Be to, šis užsiėmimas yra įdomus ir unikalus būdas priartėti prie gamtos. Baidarėmis galima plaukioti beveik bet kuriame vandens telkinyje: upėje, ežere, baseine – na, dideliame baseine. Galimybės – nuo ​​laisvalaikio irklavimo iki maratono lenktynių ar vandensvydžio.

Baidarių išbandymas Vilniuje siūlo nuotykius. Paprastai plaukimas baidarėmis laikomas vaikų atostogų užsiėmimu arba vyresnio amžiaus žmonių pažintinėmis kelionėmis. Bet jei ieškote įspūdžių, plaukimas baidarėmis Vilniaus upėse yra toks intensyvus, koks tik įmanoma. O ilgos kelionės baidarėmis suteikia didžiausią tyrinėjimo jausmą.

Streso mažinimas gali būti dažniausiai minimas irklavimo privalumas, ir tai nesunku įsivaizduoti. Tačiau žurnale „Journal of Leisurability“ paskelbti tyrimai rodo, kad irklavimas gali turėti ne tik streso mažinimo, bet ir emocinės naudos. Tyrimas buvo sutelktas į asmenis, kurie patyrė smegenų sužalojimą ir vėliau negalėjo dalyvauti visose lauko veiklose. Jie buvo įtraukti į 12 savaičių plaukimo baidarėmis programą, o emocinė nauda buvo stulbinama. Po dalyvavimo baidarių programoje, grupės balų vidurkis padidėjo, tai atspindėjo sustiprėjusį savivertės jausmą, pasitikėjimą savimi, fizinę išvaizdą ir kokybiškesnį bendravimą socialiniuose santykiuose.

Interneto nuotr.

Yra daug priežasčių, kodėl žmonės mėgsta plaukioti baidarėmis. Kai kuriems tai puiki treniruotė. Kiti mano, kad tai smagus užsiėmimas lauke, puikiai tinkantis naujoms vietoms tyrinėti. Kiti žmonės vertina galimybę leisti laiką su draugais ir šeima, mėgaujantis nuostabiu oru lauke.

Jei norite išbandyti baidares ar naujus maršrutus, tai galite padaryti neišvykę iš Vilniaus. Plaukimas baidarėmis Villniuje adresu baidares.lt. Užsukite, išsirinkite norimą baidarę, maršrutą ir mėgaukitės nepamirštamomis akimirkomis gamtoje.

Partnerio turinys

Taip pat skaitykite: