Interneto nuotr.

Kaip žinia, norint išlaikyti sveiką ir gražią šypseną, svarbu laikytis tinkamos burnos higienos taisyklių bei prižiūrėti savo mitybos įpročius. Tačiau, taip pat, svarbu nepamiršti ir reguliariai atlikti profesionalią burnos higieną. Kyla klausimas, kodėl? Šiame straipsnyje, Šv. Kristoforo odontologijos klinikos specialistai atsakys į šį klausimą bet pateiks daugiau įžvalgų apie profesionalią burnos higieną.

Kaip atliekama profesionali burnos higiena?

Procedūros metu yra naudojama speciali įranga, kuri leidžia efektyviai pašalinti susikaupusius nešvarumus. Iš pradžių burnos higienistas apžiūri paciento dantis, minkštuosius audinius. Vėliau apnašos ir susikaupę maisto likučiai yra nuvalomi naudojant specialią „Air flow” sistemą. Procedūros pabaigoje, dantys yra nuvalomi specialia pasta arba polyrais. Dažniausiai procedūra trunka apie 1 val., tačiau, jeigu apnašos yra ypatingai kietos, procedūra gali užtrukti ir ilgiau.

„Air flow” (liet. sodasrovė) – tai dantų valymo metodas, kuris yra atliekamas greitai bei neskausmingai ir nepažeidžia danties audinių. Poliruojant dantis šiuo metodu, pašalinamos pigmentinės apnašos, susidariusios nuo kavos, rūkymo, alkoholio bei kitų dažančių medžiagų.

Profesionalios burnos higienos privalumai

  • Padeda aptikti dantų problemas

Apžiūrėjęs jūsų dantis, burnos higienistas gali pastebėti galimas burnos ertmės problemas, pavyzdžiui, gingivito ligos simptomus. Vėliau, po burnos higienos, galėsite apsilankyti pas odontologą, kuris visas problemas detalizuos ir sudarys gydymo planą.

  • Užkerta kelią blogam burnos kvapui

Dažniausiai blogą burnos kvapą sukelia susikaupusios apnašos ir blogosios bakterijos. Todėl burnos higiena yra puikus sprendimo būdas, kuris padeda panaikinti diskomfortą keliantį nemalonų kvapą.

  • Padeda pagerinti viso kūno sveikatą

Burnoje esančios bakterijos gali sukelti infekciją ir su krauju patekti į plaučius bei sukelti bronchitą ar net plaučių uždegimą. Taip pat gali sukelti įvairias kraujagyslių ligas. Kai kurie pacientai tiki, kad šias bakterijas galima nuvalyti naudojant tik dantų šepetėlį ir tarpdančių siūlą. Tačiau kai kurie maisto likučiai lieka nepastebimi, o burnos higienistas nuvalo visas, net smulkiausias apnašas.

  • Sutaupysite laiko ir pinigų

Jeigu leisite, kad burnos sveikatos problemos būtų negydomos, vėliau gali tekti investuoti nemažai pinigų į dantų tvarkymą. Pavyzdžiui, jeigu jums formuojasi dantų ėduonis ir jis laiku nebus nustatytas bei paskirtas gydymas, galite netgi netekti dantų.

Kas kiek laiko reikia atlikti profesionalią burnos higieną?

Jeigu norite išlaikyti sveiką burnos ertmę ir gražią šypseną, lankykitės pas burnos higienistą bent du kartus per metus.

Taigi pateikėme svarbiausias įžvalgas apie burnos higienos naudą dantims ir burnos ertmei. Labai svarbu neapleisti savo burnos sveikatos priežiūros, nes tik tokiu būdu išlaikysite tobulą šypseną. Jeigu ieškote geros kokybės už patrauklią kainą, mūsų klinikoje yra atliekamos profesionalios burnos higienos procedūros.

Partnerio turinys

Taip pat skaitykite: