Interneto nuotr.

Prieš renkantis sulčiaspaudę, svarbu suprasti lėtos sulčiaspaudės privalumus. Jos veikia mažesniu greičiu nei tradicinės išcentrinės sulčiaspaudės, o tai leidžia kruopščiau išspausti sultis iš vaisių ir daržovių. Taip gaunamos aukštesnės kokybės sultys, kuriose išlaikoma daugiau maistinių medžiagų ir fermentų . Lėtos sulčiaspaudės naudoja kramtymo procesą, kuris susmulkina ir išspaudžia produktus, o ne susmulkina jį kaip išcentrinę sulčiaspaudę. Šis procesas efektyviau suskaido produkte esančias skaidulas, todėl sultys yra maistingesnės ir kvapnesnės.

Lėtos sulčiaspaudės ne tik išlaiko daugiau maistinių medžiagų ir fermentų, bet ir turi didesnį sulčių išeigą. Tai reiškia, kad iš to paties produkcijos kiekio galima išgauti daugiau sulčių, todėl ilgainiui bus mažiau atliekų ir sutaupoma daugiau sąnaudų. Lėtosios sulčiaspaudės taip pat gali spausti sultis iš įvairesnių produktų, įskaitant žalumynus ir žoleles, iš kurių gali būti sunku išspausti sultis naudojant tradicinę išcentrinę sulčiaspaudę. Šis universalumas leidžia sukurti įvairesnių sulčių derinių ir skonių.

Lėtos sulčiaspaudės taip pat turi daug kitų privalumų, įskaitant tylesnį veikimą ir ilgesnę tarnavimo laiką. Lėtesnis jų veikimo greitis reiškia, kad jos skleidžia mažiau triukšmo nei išcentrinės sulčiaspaudės, todėl jos yra puikus pasirinkimas anksti ryte spausti sultis netrukdant kitiems šeimos nariams. Be to, lėtosiose sulčiaspaudėse naudojamas kramtymo procesas mažiau gali sukelti šilumos kaupimąsi, o tai gali pažeisti sulčių fermentus ir maistines medžiagas. Tai reiškia, kad lėtos sulčiaspaudės tarnauja ilgiau nei išcentrinės sulčiaspaudės, todėl ilgainiui jos yra patvaresnės ir ekonomiškesnės.

Veiksniai, į kuriuos reikia atsižvelgti renkantis lėtą sulčiaspaudę

Renkantis lėtą sulčiaspaudę, vienas iš svarbiausių faktorių, į kurį reikia atsižvelgti, yra norimos sulčiaspaudės tipas. Yra du pagrindiniai lėtųjų sulčiaspaudių tipai: kramtymo ir dviejų pavarų. Kramtomos sulčiaspaudės naudoja vieną sraigtą vaisių ir daržovių sultims susmulkinti ir išspausti, o dviejų pavarų sulčiaspaudės naudoja dvi tarpusavyje sujungtas pavaras, kad sumaltų ir išspaustų sultis. Kramtomos sulčiaspaudės paprastai yra pigesnės ir lengviau jas naudoti, o dviejų pavarų sulčiaspaudės yra brangesnės, tačiau gali gaminti aukštesnės kokybės sultis su daugiau maistinių medžiagų. Todėl prieš pasirenkant tinkamą lėtą sulčiaspaudę, svarbu atsižvelgti į savo biudžetą ir sulčių spaudimo poreikius. Lėtaeigės sulčiaspaudės kaina gali būti įvairi, ją gali įtakoti prekinis ženklas, funkcijos, dydis.

Partnerio turinys