Kristina Abromavičiūtė

 

Šventinis laikotarpis – stebuklų metas. Tuo dar kartą įsitikino Palangos miesto socialinių paslaugų centro lankytojai. Kelias savaites laikraščio „Vakarinė Palanga“ bei jo redaktorės Tamaros Zaicevos kartu su plaukų stiliste Audra Mockuviene ir kepyklėlės darbuotoja Laima Kuokštiene vykdyta akcija – padovanojanti socialinės rizikos šeimų vaikams tikras Kalėdas – įvyko!

Išpildys dar daugiau svajonių

Vakar į Palangos miesto socialinių paslaugų centrą rinkosi tiek maži, tiek dideli. Vaikučiai su nekantrumu laukė pagrindinio akcijos akcento, Kalėdų Senelio atneštų dovanų. Šilto renginio metu, susirinkę prie arbatos puodelio, centro lankytojai bei darbuotojai dalinosi gera, šventiška nuotaika. O jos čia tikrai netrūko. Dar renginio pradžioje viena iš akcijos iniciatorių, laikraščio „Vakarinė Palanga“ redaktorė T. Zaiceva dėkodama visiems prisidėjusiems sakė, jog šis spontaniškas sumanymas tikrai augs ir kitais metais išpildys dar daugiau vaikų svajonių. „Labai greitai stengėmės ką nors sugalvoti ir suorganizuoti šventinę popietę. Kartu tapome ir „kalėdų seneliais“, maksimaliai, per gana trumpą laiką, pasistengėme išpildyti vaikų svajones išdėstytas nuoširdžiuose laiškuose ir piešiniuose“, — susitikimo metu kalbėjo redaktorė. Tuo pačiu T. Zaiceva asmeniškai įteikė grožio procedūrų dovanų kuponą vienai iš centro lankytojų, mamai, kurios dukra svajojo apsilankyti grožio studijoje ir kaip visos šiuolaikinės mergaitės patirti, ką tai reiškia.

Dekoravo meduolius

Dovanas gavo ir kiti vaikai. Tiesa, po dar vienos staigmenos. Renginio metu vaikai kartu su tėveliais turėjo galimybę išmokti patys dekoruoti meduolius. Palangos kepyklėlės darbuotoja L. Kuokštienė visiems vaizdžiai papasakojo ir pademonstravo, kaip reikia pasigaminti spalvotus glajus meduolių puošimui. Išdavė paslaptis, kaip galima iškepti kuo skanesnius meduolius bei papasakojo, kokią reikšmę šiam prieššventiniam laikotarpiui turi magiški kepiniai. Renginio metu paslaugų centro lankytojai sukūrė tikrus šedevrus. Visi stengėsi dirbti atsakingai, demonstravo kūrybiškumą ir išradingumą, derino spalvas, meduolius puošė smulkiais pabarstukais. Su mažaisiais menininkais bendravo ir kartu meduolius dekoruoti padėjo plaukų stilistė A. Mockuvienė. Moteris negalėjo atsistebėti puikiu vaiku darbu bei džiaugėsi pavykusia akcija.

Neslėpė džiaugsmo

Po meduolių dekoravimo pamokėlės, maži ir dideli rinkosi prie šventinės eglutės. Po ja, Kalėdų Senelis jau buvo palikęs galybę dovanų. A. Mockienei įteikiant dovanas, vaikai neslėpė džiaugsmo. Vieni nekantriai skubėjo pasiimti ją patys, kiti pamatę, ką gavo – šūkčiojo ir šokinėjo iš laimės. Vaikai pademonstravo ir ką moka patys: deklamavo eiles anglų kalba bei dainavo. Įvykusia akcija džiaugėsi ir Palangos miesto socialinių paslaugų centro darbuotojos, kurios nuoširdžiai dėkojo akcijos sumanytojams ir visiems prie jos išsipildymo prisidėjusiems žmonėms.

Taip pat skaitykite: