Interneto nuotr.

Kiekvienas iš mūsų puikiai žino, kaip yra svarbu rūpintis savo sveikata. Būtina tinkamai maitintis ir užtikrinti pakankamą fizinį aktyvumą, tačiau šaltuoju metų laiku gana dažnai apie tai pamirštame. Deja, tai gali lemti įvairius susirgimus, todėl naudinga žinoti, kokius maisto produktus būtina valgyti žiemą, ir, žinoma, padidinti fizinį aktyvumą.

Kokius maisto produktus vertėtų įtraukti į savo mitybos racioną?

Šaltuoju metų laiku vertėtų valgyti daugiau daržovių ir žuvies. Puikiu pasirinkimu bus įvairios šakninės, raugintos ir šaldytos daržoves. Jei  jaučiate, kad daržovių valgote per mažai (ar tą darote per retai), į savo mitybos racioną įtraukite trintas daržovių sriubas, kurios ir sušildys, ir aprūpins organizmą reikiamomis  maistinėmis medžiagomis. Jei mėgstate sotesnius patiekalus, valgykite pupeles ir avinžirnius: šie maisto produktai užtikrina ilgalaikį sotumo jausmą. Žiemos laikotarpiu taip pat būtina pasirūpinti Omega-3 riebalų rūgščių atsargomis, todėl žuvį vertėtų valgyti tris kartus per savaitę. Jei jaučiate, kad žiemos metu jums stinga energijos, vertėtų pasitarti su šeimos gydytoju, kuris atliks reikiamus tyrimus ir galės paskirti tinkamiausių maisto papildų.

Mankštintis namuose gali būti tikrai smagu

Net ir tuomet, jei save laikote visiškai nesportišku žmogumi, tikrai galite pakeisti savo požiūrį į mankštą. Šaltuoju metų laiku daugumai mūsų nesinori kelti koją iš namų, todėl vertėtų pradėti mankštintis namuose. Galite įsigyti įvairių sporto reikmenų, kuriems neprireiks didelių investicijų: tai gali būti svarmenys, gimnastikos lankai, kamuoliai sportui, elastinės juostos, ir t.t. Tereikės susirasti jums labiausiai tinkančią mankštos programą, ir galėsite pasirūpinti puikia fizine forma.

Partnerio turinys

Taip pat skaitykite: