unsplash.com nuotr.

Prasidėjęs pavasaris neretai primena „Audi“ automobilių vairuotojams apie tai, kad metas pasirūpinti savo turimomis transporto priemonėmis ne tik atliekant įprastą jų aptarnavimą, tačiau taip pat ir rengiant jas sparčiai artėjančiam vasaros sezonui. Nors įprastai „Audi“ automobiliai įpusėjus pavasariui praktiškai nereikalauja ypač svarbios priežiūros, tačiau yra keli aspektai, į kuriuos dėmesį atkreipti yra būtina. Apie tai šiandien plačiau papasakos AVKParts specialistai bei pasidalins darbų sąrašu, į kurį turėtų dėmesį atkreipti kiekvienas, vairuojantis „Audi“ markės automobilį.

  1. Padangų keitimas

Ne paslaptis, jog įprastai automobilių padangos yra keičiamos tiek rudenį, tiek ir pavasarį. Būtent pasibaigus žiemos sezonui automobilių vairuotojai skuba susimontuoti vasarines padangas, kurios yra gerokai efektyvesnės nei žieminės, kuomet kelio danga yra šiltesnė.

Nepaisant to, padangų keitimas pavasarį yra atliekamas pavasariui įpusėjus, nes kovo mėnesį vis dar išlieka sniego, ledo bei šalčio rizika. Dėl šios priežasties AVKParts specialistai ragina vairuotojus neskubėti pasikeisti žieminių padangų ir palaukti šiltesnių orų, kurie prasideda balandžio mėnesį.

Žinoma, kai kurie vairuotojai naudojasi „MS“ tipo padangomis, kurios suteikia galimybę legaliai nekeičiant padangų jomis naudotis ištisus metus. Vis dėlto reikėtų atminti, jog visiems metų laikams skirtos padangos ne visuomet yra tokios efektyvios, kokios galėtų būti konkrečiam sezonui pritaikytos.

Tuo tarpu spygliuotas žiemines padangas yra privaloma pasikeisti kitomis iki balandžio 10 dienos, nes vasaros laikotarpiu automobilius su jomis eksploatuoti yra draudžiama. Taip pat specialistai dar kartą pabrėžia, jog dažnai vairuotojai nuvertina padangų svarbą. Tai vienas iš didžiausią įtaką važiavimo saugumui darančių automobilio komponentų.

2. Automobilio skysčių patikra

Žiemos metu „Audi“ automobiliai susiduria su pačiais įvairiausiais iššūkiais, o vienas jų – šalčio daroma neigiama įtaka automobilio skysčių talpoms. Pastovūs temperatūros pokyčiai su laiku gali sugadinti skysčių talpyklas ir jose atsiradę nesandarumai gali tapti pagrindinė skysčių nuotėkio priežastis. Bene dažniausiai pasitaiko atvejų, kuomet žiemos metu naudojamas vasarinis langų plovimo skystis užšąla bei išsiplečia, taip sugadindamas skysčio talpyklą, o per atsiradusius įtrūkimus skystis išbėga. Pasirūpinti tinkamu kiekiu langų plovimo skysčiu yra būtina, nes geras matomumas yra ypač svarbus, kuomet yra kalbama apie važiavimo saugumą.

Žinoma, nereikėtų pamiršti ir kitų skysčių talpų patikrinimo. Nuodugnesnę patikrą visuomet galima atlikti servisuose.

3. Kėbulo plovimas

Kiekvienas vairuotojas bent kartą yra girdėjęs apie žiemos metu keliuose barstomą druską, kuri padeda nesusidaryti ledui bei ištirpti sniegui. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, jog druska keliuose yra vienareikšmiškai naudinga, tačiau taip tikrai nėra. Priešingai nei daugelis mano, keliuose barstoma druska daro neigiamą įtaką daugelio automobilių kėbulams, nes joje esantys cheminiai junginiai tampa pagrindine metalinių kėbulo dalių korozijos priežastimi. Dėl šios priežasties specialistai ragina vairuotojus kruopščiai nuplauti automobilių kėbulus.

4. Kondicionieriaus patikrinimas

Kaip ir dauguma kitų automobilių markių, „Audi“ taip pat kartais susiduria su kondicionierių gedimais. Pasirūpinti šio svarbaus komponento būkle yra rekomenduojama, nes vasaros metu alinantis karštis gali daryti neigiamą įtaką vairuotojo savijautai, o kartu ir važiavimo saugumui. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį ir į tai, ar kondicionierius neskleidžia nemalonaus kvapo. Ilgą laiką susikaupusi drėgmė šioje sistemoje tampa puiki terpė bakterijoms daugintis.

Pajutus blogą kvapą, šią sistemą yra rekomenduojama dezinfekuoti, nes to nepadarius, ji gali tapti ir alergijos ar blogos savijautos priežastimi.

Laikantis šių rekomendacijų, kelionės įpusėjusio pavasario metu taps ne tik malonesnėmis, tačiau taip pat ir visapusiškai saugesnėmis.

Kiekvienam „Audi“ vairuotojui verta žinoti, kad visus automobilio aptarnavimui būtinus priedus galima įsigyti https://www.avkparts.lt/audi-dalys elektroninėje parduotuvėje. Būtent čia ilgametę patirtį turintys specialistai ne tik padės išsirinkti tinkamiausias detales, tačiau taip pat ir pasirūpins greitu jų pristatymu visoje Lietuvoje.

Partnerio turinys

Taip pat skaitykite: