Interneto nuotr.

Jonas Augulis

Jei vartydami labai senas nuotraukas ar žiūrėdami senus filmus žavitės ten matomu namų interjeru, tikriausiai susimąstote, kaip jis atrodytų ir jūsų būste. Tai art deco interjeras, kuris buvo populiarus 1920–1930 metais. Jis pasižymėjo paprastomis formomis, glamūrinėmis bei geometrinėmis dekoro detalėmis ir metalinių detalių naudojimu. Straipsnyje pateikiami keli patarimai, padėsiantys susikurti art deco interjerą miegamajame.

Tvirtos linijos ir drąsios formos

To meto interjeras pasižymi ryškiomis formomis. Todėl atkreipkite dėmesį į lovų atkaltes ar stalų kojas. Išsiskiriančios ir įvairias formas sudarančios linijos – tai ko jums reikia. Lietuviški čiužiniai ir lova su tvirtomis detalėmis ne tik komfortiškas, bet ir stilingas derinys jūsų miego erdvei.

Simetrija

Art deco dominuoja įvairios geometrinės formos. Ieškokite apvalių, trikampių ar kvadratinių daiktų, kurie papildys interjerą. Abiejose lovos pusėse pastatykite identiškus stalelius su lempomis ar vazomis. Taip pat galite miegamajame pastatyti vienodus krėslus.

Baldų išdėstymu stenkitės sukurti simetriją nuo lovos vidurio į skirtingas puses. Be geometrinių formų ir simetrijos šį stilių puikiai atspindi ir arkos formos objektai. Pavyzdžiui, jei kambaryje norite turėti makiažo stalelį, virš jo, vietoj įprasto apvalaus ar keturkampio veidrodžio, rekomenduojama rinktis arkos formos aksesuarą.

Metalinės detalės

Niekas labiau neatspindi šio stiliaus kaip metalinės detalės. Žalvario ar vario spalvos metaliniai šviestuvai, spintelės priedai, kėdžių apvadai kuria prabangos jausmą. Metalinės detalės atrodo dar geriau, jei sudaro kontrastą su kitomis, aplink esančiomis detalėmis arba medžiagomis.

Prabangus įvaizdis

Prabangą kambaryje galite kurti ne tik su metalinėmis detalėmis, tačiau ir su šviestuvais. Kampe esantis veidrodis ir virš jo esančios kelios lempos atsispindėdamos sukurs didelio šviestuvo įspūdį ir suteiks kambariui daugiau šviesos. Prabangos įspūdį gali padėti sukurti ir didelis toršeras, pastatytas kambario viduryje.

Jei norite, kad jūsų miegamasis primintų kambarius iš senų filmų, pabandykite į jo interjerą įterpti art deco stiliaus detalių. Nebijokite naudoti išsiskiriančių medžiagų derinių ir taip kurti savo glamūrinę poilsio erdvę. Tegul joje praleidžiamas laikas būna kuo ypatingesnis.

Taip pat skaitykite: